Επίσκεψη του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κωστή Χατζηδάκη, στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών
Τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κωστή Χατζηδάκη, υποδέχθηκε, την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών (ΕΠΠ), o Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΠΠ, καθ. Βασίλειος Λουκόπουλος, στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψης του κ. Υπουργού στις εγκαταστάσεις του φορέα, προκειμένου να ενημερωθεί για εργασιακά ζητήματα των φιλοξενούμενων εταιρειών, με έμφαση σε εταιρείες με υψηλό επίπεδο τεχνολογίας και διασύνδεσης με εξωτερικούς συνεργάτες και αγορές.
Ο Υπουργός, αφού συνομίλησε με τον Πρόεδρο και στελέχη του ΕΠΠ, πραγματοποίησε επισκέψεις σε επιλεγμένες εταιρείες, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους εργασιακούς χώρους, τα προσόντα και τις συνθήκες απασχόλησης του προσωπικού υψηλής κατάρτισης, καθώς και για το αποτύπωμα των δράσεων εξωστρέφειας των εταιρειών που δραστηριοποιούνται και πέρα από τα εγχώρια σύνορα. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηδάκης συναντήθηκε και συνομίλησε με:

  • την general manager της Advent Technologies, κ. Νόρα Γουρδούπη, και με όλη την ομάδα εργαζομένων της εταιρείας
  • την marketing communications manager της Think Silicon, κ. Γεωργία Πρωτογέρου, και με όλη την ομάδα εργαζομένων της εταιρείας
  • τον managing director της Space Horizon, κ. Σπύρο Καποτά
  • τον επιστημονικά υπεύθυνο της NewDrug (Νεοφάρ), καθ. Ιωάννη Ματσούκα
  • τον διευθυντή του Ινστιτούτου Βιομηχανικών Συστημάτων του ΕΚ «Αθηνά», κ. Χρυσόστομο Στύλιο και ερευνητές του ινστιτούτου

Ο κ. Χατζηδάκης, αφού ξεναγήθηκε στους χώρους των παραπάνω εταιρειών και ερευνητικών οργανισμών που στεγάζονται στο ΕΠΠ, έθεσε καίρια ερωτήματα, επικεντρώνοντας σε ζητήματα σχετικά με το brain gain, την εφαρμογή της τηλεργασίας και τη διαμόρφωση του εργασιακού χάρτη σε επιχειρήσεις υψηλής καινοτομίας.