Αρχική Υγεία - Παιδεία - Εργασία - Αγροτικά Αγροτικά Επιτροπή Ελλάδα 2021- ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ: Συμμαχία για την αγροδιατροφή

Επιτροπή Ελλάδα 2021- ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ: Συμμαχία για την αγροδιατροφή

Η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ συμμετέχει ως εταίρος στην υπό συγκρότηση επιτροπή που αναλαμβάνει να μελετήσει τις προοπτικές ανάπτυξης του αγροδιατροφικού τομέα για τις επόμενες δεκαετίες, στο πλαίσιο των θεσμικών πρωτοβουλιών της Επιτροπής Ελλάδα 2021.

Στην προπαρασκευαστική φάση στην οποία βρίσκεται η όλη διαδικασία, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με την πρόεδρο της Επιτροπής Ελλάδα 2021 κ. Γιάννα Αγγελοπούλου, στην οποία ο πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ Παύλος Σατολιάς κατέθεσε μια σειρά από σκέψεις και επιμέρους προτάσεις προκειμένου να ενσωματωθούν στο πολυεπίπεδο πλαίσιο των εκδηλώσεων, που όπως γίνεται αντιληπτό, εκτείνεται σε φόρουμ διαλόγου και συνεδριακές εκδηλώσεις με αντικείμενο τον πρωτογενή τομέα.

Σύμφωνα με τον Π. Σατολιά η πρωτογενής παραγωγή ανέκαθεν αποτελούσε την σπονδυλική στήλη της πραγματικής οικονομίας του τόπου. Ο ρόλος αυτός αναδεικνύεται σήμερα όσο ποτέ ως ο κυρίαρχος του παραγωγικού ιστού της χώρας, κατά συνέπεια η αγροδιατροφή την επόμενη μέρα δεν μπορεί παρά να έχει ρόλο πρωταγωνιστή στις όποιες πολιτικές αποφάσεις. Η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ είναι εδώ για να συμβάλει θετικά με την εμπειρία και την τεχνογνωσία της, διαμορφώνοντας πάντα σε συνεργασία με την Επιτροπή Ελλάδα 2021 και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς το σχέδιο δράσης των επομένων ετών.

Ο Π. Σατολιάς ευχαρίστησε ιδιαίτερα την πρόεδρο της Επιτροπής κ. Γιάννα Αγγελοπούλου, τόνισε την σημασία αυτής της πρωτοβουλίας και συνεχάρη όλα τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής για αυτή την διάσταση που δίνουν στην επέτειο των 200 ετών από την Εθνική Παλιγγενεσία.

“Όπως τότε χρειάστηκε σκληρός και δύσκολος αγώνας για να ανασυρθεί το έθνος, έτσι και σήμερα χρειάζεται προσπάθεια και μεθοδική δουλειά για να αναγεννηθεί και να αναζωογονηθεί η αγροκτηνοτροφική παραγωγή”, τόνισε ο Π. Σατολιάς.

πηγή:www.neapaseges.gr