Εργαστήριο για παιδιά 11-14 ετών στην Κ.Αχαΐα

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αχαΐας, «Καλλίπολις», σε συνεργασία με το Δήμο Δυτικής Αχαΐας καθώς επίσης και με το 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Αχαΐας διοργανώνει εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 11-14  ετών, σχετικά με την εικόνα στα social media, με τίτλο: «Πραγματική ζωή – Εικονική ζωή».

Συχνά οι άνθρωποι που είναι ενεργοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προβάλλουν πτυχές της ζωής τους οι οποίες δεν αντιπροσωπεύουν πάντα την προσωπικότητα τους, με σκοπό την επιβεβαίωση από τον διαδικτυακό περίγυρο. Στην περίπτωση όπου  οι αναρτήσεις δεν έχουν τον επιθυμητό αριθμό ή είδος αντιδράσεων, νιώθουν συχνά απογοήτευση με επιπτώσεις στην αυτοεκτίμησής τους καθώς και στην ψυχολογία τους.  Επίσης, στην υπερπροσπάθεια πολλές φορές να προβληθεί μία φαινομενικά τέλεια ζωή μέσω μιας οθόνης, εγκαταλείπεται η  προσπάθεια βελτίωσης της πραγματικής ζωής και η ψυχική και πνευματική καλλιέργεια. Το προφίλ και η εικόνα που δημιουργείται στους διαδικτυακούς φίλους, είναι πλαστή. 

 Σκοπός του εργαστηρίου είναι να αντιληφθούν τα παιδιά τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της επιρροής που ασκούν στην διαμόρφωση της εικόνας του εαυτού τους καθώς επίσης να ενημερωθούν για τους κινδύνους και την ασφαλή χρήση τους.

Το βιωματικό  εργαστήριο με τίτλο «Πραγματική ζωή – Εικονική ζωή» θα υλοποιηθεί, το Σάββατο 11/03/2023 και ώρες 10:00-13:00, στο χώρο του  Πολιτιστικού Κέντρου «Μελίνα Μερκούρη» 

Για περαιτέρω πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την κα Μπεκίρη Σπυριδούλα (Κοινωνιολόγος) συντονίστρια του εργαστηρίου,  στα τηλ. 2610-226948 και 2610 623290, καθημερινά 8:00-15:00. 

Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν και απαιτείται η δήλωση συμμετοχής από τους ενδιαφερόμενους στον ακόλουθο σύνδεσμο   https://kpachaia.gr/ergastiri-gia-paidia-ilikias-11-14-eton-stin-kato-achaia

            Δήλωση συμμετοχής έως την Πέμπτη  09/03/2022.