Ζητά τον Υπουργό Περιβάλλοντος την απομάκρυνση του αμιάντου από τις όχθες του ποταμού. 

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με την οποία ζητά την απομάκρυνση του επικίνδυνου αμιάντου από τις όχθες του ποταμού Σελινούντα στο Αίγιο.

Σύμφωνα με την Ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:

“Στις όχθες του ποταμού Σελινούντα στο Αίγιο -πλησίον του Σταθμού  Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων- έχει συσσωρευτεί μεγάλος όγκος σκουπιδιών, μεταξύ των οποίων λάστιχα αυτοκινήτων, μπάζα και εγκαταλελειμμένα στρώματα.

Εκτός από τα συγκεκριμένα απορρίμματα, στην κοίτη του Σελινούντα έχουν εγκαταλειφθεί περίπου 25 επικίνδυνα και καρκινογόνα φύλλα αμιαντούχου υλικού, σε έκταση περίπου 30 τετραγωνικών μέτρων.

Τα παραπάνω φύλλα αμιάντου πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα από το χώρο, αφού δημιουργούν σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χώρος γειτνιάζει με μια αρκετά πυκνοκατοικημένη περιοχή, ενώ σε κοντινή απόσταση λειτουργεί αθλητική εγκατάσταση (γήπεδο ποδοσφαίρου), στο οποίο γυμνάζονται καθημερινά δεκάδες αθλητές.

Συνεπώς, είναι απαραίτητο να προχωρήσουν άμεσα όλες οι απαιτούμενες ενέργειες, με σκοπό την πλήρη εξυγίανση και απολύμανση του χώρου από τα συσσωρευμένα επικίνδυνα και εγκαταλελειμμένα απόβλητα”.

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας: α) σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό την άμεση απομάκρυνση του επικίνδυνου αμιάντου και την απολύμανση του χώρου στις όχθες του ποταμού Σελινούντα στο Αίγιο και β) πότε θα ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες ενέργειες.

Ο δικηγόρος Άγγελος Τσιγκρής διδάσκει Εγκληματολογία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.