Ερώτηση προς τους Υπουργούς Παιδείας και Αγροτικής Ανάπτυξης

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, κατέθεσε Ερώτηση προς τους Υπουργούς Παιδείας και Αγροτικής Ανάπτυξης, με την οποία ζητάει τη δημιουργία γαλακτοκομικής σχολής στα Καλάβρυτα.

Σύμφωνα με την Ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:

“Η Αχαΐα αποτελεί έναν από τους νομούς της χώρας μας που παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον, αναφορικά με την πρωτογενή (γεωργική και κτηνοτροφική) παραγωγή.

Ειδικότερα, φημίζεται για τα εξαιρετικής ποιότητας αγροτικά της προϊόντα, όπως το λάδι, η μαύρη κορινθιακή σταφίδα, το σταφύλι, τα εσπεριδοειδή, τα κηπευτικά, κλπ.

Από την άλλη μεριά, η ορεινή Αχαΐα αποτελεί τόπο παραγωγής εξαιρετικής ποιότητας κτηνοτροφικών προϊόντων, όπως γάλα, τυριά, κρέας, κλπ.

Συγκεκριμένα, η περιοχή των Καλαβρύτων θεωρείται ο τόπος παραγωγής της καλύτερης φέτας, που αποτελεί προϊόν Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού της, ασχολείται με τον κτηνοτροφικό τομέα.

Τα παραπάνω συνηγορούν στην ανάγκη δημιουργίας μια πρότυπης γαλακτοκομικής σχολής στα Καλάβρυτα, με σκοπό την εκπαίδευση και την επιμόρφωση των επαγγελματιών του κλάδου στις νέες μεθόδους και τις βέλτιστες πρακτικές στον τομέα αυτό”.

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τους Υπουργούς Παιδείας και Αγροτικής Ανάπτυξης: α) σε ποιες ενέργειες θα προβούν με σκοπό τη δημιουργία γαλακτοκομικής σχολής στα Καλάβρυτα και β) ποιο το χρονοδιάγραμμα λειτουργίας της.

Τέλος, ο Άγγελος Τσιγκρής απευθύνει δημόσια πρόσκληση προς τους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμο Καλαβρύτων και Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας) και τους βουλευτές (όλων των κομμάτων) της Αχαΐας, να στηρίξουν το αίτημα.

Ο δικηγόρος Άγγελος Τσιγκρής διδάσκει Εγκληματολογία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.