Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Απμυνας, με την οποία ζητά την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού (ΚΕΤΧ) Πάτρας.

Σύμφωνα με την Ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:

“Το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού (ΚΕΤΧ) της Πάτρας, αποτελεί βασική μονάδα υποστήριξης του Στρατού Ξηράς, που προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στην άμυνα της χώρας.

Το γεγονός αυτό καθιστά απαραίτητη την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του.

Συγκεκριμένα, θα πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για:

1) Τη συμπερίληψη του ως Σημείου Υποδοχής Οπλιτών, αποκλειστικά για τους νεοσύλλεκτους του Τεχνικού και των λοιπών Όπλων και Σωμάτων, που έχει προγραμματιστεί να κάνουν τη θητεία τους στο ΚΕΤΧ μετά την ορκωμοσία τους.

2) Τη μετατροπή του σε Διακλαδικό Κέντρο Τεχνικής Εκπαίδευσης των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

3) Την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων του πολιτικού προσωπικού, με προτεραιότητα στους Εκπαιδευτές Τεχνικών Ειδικοτήτων.

4) Την αύξηση της χρηματοδότησης της Μονάδας, προκειμένου αφενός να πραγματοποιηθεί ο απαραίτητος εκσυγχρονισμός των κτιριακών εγκαταστάσεων του στρατοπέδου και αφετέρου να ανανεωθεί ο εξοπλισμός των Σχολείων Εκπαίδευσης.

5) Η δημιουργία Στρατιωτικού Φαρμακείου, που θα συντελέσει στην ουσιαστική στήριξη του πολιτικού και στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφάλειας και των συνταξιούχων τους”.

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό: α) την αναβάθμιση, τον εκσυγχρονισμό και την αύξηση της χρηματοδότησης του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού Πάτρας και β) τη συμπερίληψή του ως Σημείου Υποδοχής Οπλιτών.

Ο δικηγόρος Άγγελος Τσιγκρής διδάσκει Εγκληματολογία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.