Με πολύ υψηλές βαθμολογίες στα γραπτά και μόρια ως και άνω των 19.000 οι μαθητές του Λυκείου της Δάφνης ανοίγουν τα φτερά τους για τις ανώτατες σχολές της χώρας. Πρώτοι μεταξύ πρώτων αισθάνονται δικαιωμένοι που οι κόποι τους ανταμείφθηκαν.

Οι καθηγητές τους μιλούν για σπουδαία μυαλά, για συγκροτημένα και ευγενικά παιδιά που με μελέτη και προσήλωση κατάφεραν να πετύχουν το στόχο τους.

Στην ορεινή και δυσπρόσιτη Δάφνη που για καθηγητές και παιδιά το σχολείο είναι ένας καθημερινός άθλος, η θέληση για μάθηση και γνώση περισσεύει και τα προβλήματα ξεχνιούνται όταν κοιτάς μέσα από τα αθώα μάτια των παιδιών. Αυτά που σε άλλα σχολεία θεωρούνται αυτονόητα ( πχ καθηγητές, εξοπλισμοί, πρόσβαση στο σχολείο κλπ) στην Δάφνη τα αποκτούμε με πολλούς αγώνες στην καλύτερη περίπτωση στη μέση της χρονιάς.

Λες και αυτά τα παιδιά δεν δικαιούνται ισότιμη αντιμετώπιση και πρόσβαση στην εκπαιδευτική διαδικασία. Λες και είναι παιδιά κατώτερου θεού. Κι όμως. Η θέλησή τους τεράστια. Το πείσμα τους παροιμιώδης. Ποτέ δεν φοβήθηκαν ότι ίσως τα θέματα να μην είναι βατά. Εξάλλου στα μαθηματικά που φώναζαν όλα τα σχολεία για δύσκολα θέματα στη Δάφνη έγραψαν 20αρια.

Σ’ αυτά τα παιδιά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, σ’ αυτά τα παιδιά που σήκωσαν τον τόπο τους ακόμα ψηλότερα και έκαναν κι εμάς να κοιτάμε ψηλά.

Πόσο υπερήφανοι είμαστε σήμερα!!!!

Υ.Γ. Για ευνόητους λόγους δεν δημοσιεύονται αναλυτικές βαθμολογίες και ονόματα παιδιών

Γεωργία Κουτσιουρή

Δημοσιογράφος

 

 

Πηγή:www.kalavrytanet.com