Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει την τελευταία λέξη για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου της ΝΔ στην Αχαΐα, με τη βάση του κόμματος να περιμένει την καλύτερη «απάντηση» στο αντίστοιχο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση του ψηφοδελτίου με τους υποψηφίους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα επισπεύδει τις αντίστοιχες ανακοινώσεις και στη Νέα Δημοκρατία.

Οι πληροφορίες της «Πελοποννήσου», από τα κεντρικά του κόμματος, αναφέρουν ότι έχουν ήδη «κλειδώσει» οι 10 από τις 12 θέσεις και είναι, πλέον, θέμα χρόνου να οριστικοποιηθούν και οι τελευταίες εκκρεμότητες, με τις σχετικές ανακοινώσεις να αναμένονται έως το τέλος του μήνα.

Ενεργό ρόλο στην επιλογή των υποψηφίων φέρεται να έχει ο αχαιός διευθυντής του Πρωθυπουργικού Γραφείου στη Βουλή, Μιχάλης Μπεκίρης, ενώ σημαντικός εξίσουτ σημαντικός είναι του, επίσης αχαιού, γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, Παύλου Μαρινάκη, αν και την τελευταία λέξη σε όλες τις εισηγήσεις θα την έχει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με βάση, λοιπόν, τις τελευταίες ζυμώσεις, σίγουροι θα πρέπει να θεωρούνται οι εξής:

– Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης.

– Οι τρεις βουλευτές, Αγγελος Τσιγκρής, Ιάσονας Φωτήλας και Χριστίνα Αλεξοπούλου.

– Η πολιτευτής Εφη Γιαννιά.

– Η Κατερίνα Καραφωτιά, λογοθεραπεύτρια από το Αίγιο, σύζυγος του αντιδημάρχου Αιγιάλειας, Βασίλη Χριστόπουλου και κόρη του τέως δημάρχου Αιγίου, Αποστόλη Καραφωτιά.

– Η Γιώτα Παυλοπούλου, πρόεδρος του Γυναικείου Αγρουτουριστικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων, πρώην αντιπρόεδρος της Τοπικής ΝΔ και γραμματέας του Συλλόγου Σειραίων Αθήνας, η οποία είναι συνεργάτιδα του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου. Μάλιστα, στο παρελθόν η ίδια είχε κατέλθει ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος στα Καλάβρυτα, με Θ. Παπαδόπουλο και Γ. Τσενέ.

– Ο Νίκος Σπηλιόπουλος, γιατρός από το Αίγιο, παρότι είχε αρχικά αρνηθεί, λόγω φόρτου εργασίας.

– Ο Γιώργος Τσίρης, δικηγόρος από την Πάτρα και παλιότερα αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών.

– Ο Δημήτρης Μουτούσης, επιχειρηματίας από τις Καμάρες Αιγιάλειας, πρόεδρος των ΑΗΕΠΑ Αχαΐας.

Από εκεί και πέρα, όλα είναι ανοικτά για τρεις ακόμη περιπτώσεις.

– Του Αντώνη Κουνάβη, προέδρου της ΔΕΕΠ Αχαΐας ΝΔ

– Του Γιώργου Τζαμάκου, απόστρατου αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού και τεχνικού συμβούλου της Ιντράκομ, από τις Βελιτσές Δυτικής Αχαΐας, ο οποίος θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στη Δυτική Αχαΐα με τον Γρηγόρη Αλεξόπουλο.

– Του Νίκου Τσάμη, προέδρου της Τοπικής Καλαβρύτων.

Τέλος, φαίνεται πως απομακρύνονται οι περιπτώσεις:

– Της Νίνας Λοτσάρη τραγουδίστριας και ηθοποιού

– Του Θανάση Ραυτακόπουλου, δημοτικού συμβούλου Δυτικής Αχαΐας και υπαλλήλου της ΔΕΔΔΗΕ από το Πετροχώρι Κάτω Αχαΐας.

Οι πληροφορίες της «Π» αναφέρουν ότι ανάμεσα στα ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Αχαΐα ήταν κι εκείνο του υποψηφίου δημάρχου Πάτρας – επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «σπιράλ», Πέτρου Ψωμά. Η περίπτωσή του συζητήθηκε, παρότι ο ίδιος δεν προέρχεται από τον χώρο της ΝΔ, στο «πλαίσιο μιας διεύρυνσης προς τον κεντρώο χώρο».

Πηγή: pelop.gr