Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να απωθήσει τους διαδηλωτές σε μια πλατεία όπου υπήρχε άδεια να γίνει μια συγκέντρωση υπέρ των Παλαιστινίων – Συνελήφθη η Γκρέτα Τούνμπεργκ

Η αστυνομία διέλυσε σήμερα ένα πλήθος φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί γύρω από το Malmö Arena, τον χώρο στην πόλη Μάλμε που διεξάγεται ο τελικός του διαγωνισμού μουσικής Eurovision, ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι διαδηλωτές κυμάτισαν σημαίες στο ρυθμό συνθημάτων «Λευτεριά στην Παλαιστίνη». Κάποιοι φορούσαν παλαιστινιακή μαντίλα, ορισμένοι τυλιγμένοι στου πρόσωπο τους.

«Φαίνεται ότι έχουν την εξουσιοδότηση να είναι πιο επιθετικοί από το συνηθισμένο» είπε αναφερόμενη στην αστυνομία της πόλης στο Γαλλικό Πρακτορείο η Σάρα, μια 45χρονη κάτοικος του Μάλμε. «Δεν το έχω ξαναδεί ποτέ αυτό».

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

Pro-Palestinian protesters removed by Swedish police before Eurovision final | AFP

 

eurovision-diadilotes7
eurovision-diadilotes6
eurovision-diadilotes5
eurovision-diadilotes4
eurovision-diadilotes3
eurovision-diadilotes2
eurovision-diadilotes1

Η αστυνομία, η οποία επιβεβαίωσε ότι έκανε χρήση δακρυγόνων, προσπάθησε να απωθήσει τους διαδηλωτές πίσω σε μια πλατεία όπου υπήρχε άδεια να γίνει μια συγκέντρωση υπέρ των Παλαιστινίων. «Έριξαν δακρυγόνα στο πρόσωπό μου, με έσπρωξαν» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Σάρα Μπο, 26 ετών, δείχνοντας τα κατακόκκινα μάτια της.

Η ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ ήταν ανάμεσά τους, η οποία αν και αρχικά έμεινε μακριά από τις συγκρούσεις, στη συνέχεια συνελήφθη.

Το απόγευμα, περίπου 5.000 άνθρωποι έκαναν ειρηνική πορεία στην πόλη, όπου ζει η πλειονότητα του πληθυσμού της Σουηδίας, παλαιστινιακής καταγωγής, για να διαμαρτυρηθούν για τη συμμετοχή του Ισραήλ στον μουσικό διαγωνισμό.

Πηγή: protothema.gr