Η σειρά εμφάνισης των χωρών στους δύο ημιτελικούς του 67ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Μάιο στο Λίβερπουλ καθορίστηκε σήμερα. Ο τηλεοπτικός φορέας του Ην. Βασιλείου, το BBC, αποφάσισε τη σειρά με την οποία θα ανέβουν στη σκηνή οι διαγωνιζόμενοι καλλιτέχνες, η οποία επικυρώθηκε από τον Martin Österdahl.

Οι διοργανωτές, προσδοκώντας το βέλτιστο αποτέλεσμα, καθόρισαν τη σειρά έτσι ώστε να προσφέρουν μια συναρπαστική τηλεοπτική εμπειρία. Να σημειώσουμε ότι από το 2013 και μέχρι σήμερα, οι παραγωγοί της διοργάνωσης αποφασίζουν τη σειρά με την οποία θα εμφανιστούν οι διαγωνιζόμενες χώρες στους ημιτελικούς.

1ος ημιτελικός – 9 Μαΐου

Συνολικά 15 χώρες λαμβάνουν μέρος στον πρώτο ημιτελικό. Η βραδιά θα ανοίξει με ένα από τα φαβορί του φετινού διαγωνισμού, τη Νορβηγία και θα ολοκληρωθεί με άλλο ένα μεγάλο φαβορί, τη Φινλανδία!

 1. Νορβηγία
 2. Μάλτα
 3. Σερβία
 4. Λετονία
 5. Πορτογαλία
 6. Ιρλανδία
 7. Κροατία
 8. Ελβετία
 9. Ισραήλ
 10. Μολδαβία
 11. Σουηδία
 12. Αζερμπαϊτζάν
 13. Τσεχία
 14. Ολλανδία
 15. Φινλανδία

Στον Πρώτο Ημιτελικό θα ψηφίσουν επίσης η Γαλλίαη Γερμανία και η Ιταλία.

2ος ημιτελικός – 11 Μαΐου

Ελλάδα και Κύπρος εμφανίζονται στον ίδιο ημιτελικό μετά το 2019. Η Ελλάδα τοποθετήθηκε στην 8η θέση ενώ η Κύπρος στην 6η. Ο δεύτερος ημιτελικός θα ανοίξει με τη Δανία και θα ολοκληρωθεί με τη ροκιά της Αυστραλίας.

 1. Δανία
 2. Αρμενία
 3. Ρουμανία
 4. Εσθονία
 5. Βέλγιο
 6. Κύπρος
 7. Ισλανδία
 8. Ελλάδα
 9. Πολωνία
 10. Σλοβενία
 11. Γεωργία
 12. Άγιος Μαρίνος
 13. Αυστρία
 14. Αλβανία
 15. Λιθουανία
 16. Αυστραλία

Στον 2ο ημιτελικό θα ψηφίσουν επίσης η Ουκρανία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Από κάθε ημιτελικό θα προκριθούν οι 10 πρώτες χώρες, που θα συναντήσουν τις Big 5 αλλά και την περσινή νικήτρια Ουκρανία στον Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου στις 13 Μαΐου 2023.

Καλή επιτυχία ΕΛΛΑΔΑ! Καλή Επιτυχία ΚΥΠΡΟΣ!

Πώς σας φαίνεται η σειρά εμφάνισης των δύο Ημιτελικών; Θα μπορέσουν Ελλάδα και Κύπρος να εξασφαλίσουν ένα από τα 10 εισιτήρια του τελικού; 

Για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την Eurovision 2023 μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece!

Follow us on FacebookInstagramTikTokTwitter and YouTube. to be fully informed on what’s happening in Eurovision!

Πηγή: ogaegreece.com