Τοπικά καταστήματα για τις καθιερωμένες πασχαλινές αγορές επισκέφθηκε η υποψήφια βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ., Ευσταθία Γιαννιά, η οποία είχε την ευκαιρία και να συνομιλήσει με εμπόρους και καταναλωτές. Η κα Γιαννιά εισέπραξε θετικά μηνύματα από την τοπική αγορά λόγω και της εορταστικής περιόδου, ενώ σε ερωτήματα που δέχτηκε για την ακρίβεια η οποία είναι αποτέλεσμα της εισαγόμενης πληθωριστικής κρίσης, επεσήμανε πως «η κυβέρνηση έλαβε μια σειρά μέτρων για τη συγκράτηση των τιμών τόσο στα καύσιμα, όσο και στα σούπερ μάρκετ στηρίζοντας το διαθέσιμο εισόδημα», υπενθυμίζοντας μεταξύ άλλων το «καλάθι του νοικοκυριού» και το market pass.
Όσον αφορά στις τοπικές επιχειρήσεις, η κα Γιαννιά ανέφερε «οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα εμπορικά καταστήματα αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της τοπικής μας οικονομίας, γι’ αυτό κι οφείλουμε να τις στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις.
Η κυβέρνηση στη διάρκεια της τετραετίας στήριξε τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και προσωπική δέσμευση του προέδρου μας είναι και την επόμενη μέρα να βρίσκεται στο επίκεντρο. Για να επιτευχθεί αυτό απαιτούνται περισσότερα χρηματοδοτικά, καινοτόμα και ευέλικτα εργαλεία και πρόσβαση σε φθηνή χρηματοδότηση, ώστε οι επιχειρήσεις να γίνουν ανταγωνιστικές και βιώσιμες προσφέροντας καλύτερες προοπτικές και στους εργαζόμενους τους. Αντίστοιχα, έχει προβλεφθεί ένα ένα πλέγμα φορολογικών, χρηματοδοτικών και ρυθμιστικών κινήτρων που θα βοηθούν τη μικρή επιχείρηση να γίνει μεσαία και την μεσαία, μεγαλύτερη. Έτσι η Ελλάδα θα αποκτήσει την κρίσιμη μάζα δυναμικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά κάθε στιβαρής και δυναμικής οικονομίας».