Αναπτυξιακά έργα και επιχειρηματικές ιδέες στο τραπέζι… του ΣΕΑΔΕ

 Φ. Ζαΐμης: “H έλευση του φυσικού αερίου προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς»

 Το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα, το Φυσικό Αέριο, τα Επιχειρηματικά Πάρκα καθώς και θέματα υποδομών και ασφάλειας των εγκαταστημένων  της ΒΙ.ΠΕ. Πατρών συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΣΕΑΔΕ που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021 , στην αίθουσα του πρώην Δημαρχείου Λουσικών, κατόπιν προσκλήσεως του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας. Ο κ. Φωκίων Ζαΐμης είχε τη δυνατότητα να αναπτύξει το σχεδιασμό της Περιφέρειας απέναντι σε σημαντικά έργα που εξελίσσονται έπειτα από συστηματική εργασία όλων των αρμόδιων φορέων. «Ανέλυσα στα συλλογικά όργανα των επιχειρηματιών τι σημαίνει η έλευση του φυσικού αερίου στην περιοχή  και ποιες οι προοπτικές ανάπτυξης που ανοίγονται. Οι κινήσεις που έχουν γίνει είναι μελετημένες και αφορούν στην πλήρη κάλυψη των ενεργειακών αναγκών των επιχειρήσεων και της πόλης με περιβαλλοντικά οφέλη. Το έργο προχωρά τάχιστα και είναι προάγγελος του μεγάλου έργου του αγωγού φυσικού αερίου από Τρίπολη προς ΒΙΠΕ που με στοχευμένες  ενέργειές μας έχει ήδη ενταχθεί στο πενταετή σχεδιασμό της ΔΕΣΦΑ», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ζαΐμης αναφέροντας αναλυτικά στη συνέχεια τη σημασία που δίνεται στην ορθή διαχείριση του αναπτυξιακού προγράμματος αλλά και στην ίδρυση και λειτουργία επιχειρηματικών πάρκων.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Δυτικής Αχαΐας είπε: «Εμείς ως Δημοτική Αρχή θεωρούμε πως η ΒΙ.ΠΕ. προσφέρει πάρα πολλά στην περιοχή μας, τόσο οικονομικά όσο και κοινωνικά συμβάλλοντας στην μείωση του προβλήματος της ανεργίας στην περιοχή μας. Θεωρούμε πως η ανάπτυξη και η ευημερία της Βιομηχανικής Περιοχής εξαρτάται άμεσα από την έλευση του Φυσικού αερίου, τη σιδηροδρομική διασύνδεση αλλά και την οδική σύνδεση με τον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Πύργου. Σε αυτές τις διεκδικήσεις  να θεωρείτε δεδομένη τη στήριξη και τη συστράτευση μαζί σας, ώστε να πραγματοποιηθούν όσο πιο γρήγορα είναι εφικτό».

Κατά την ομιλία του ο Πρόεδρος του ΣΕΒΙΠΑ,  κ Δημήτρης  Λειβαδάρος  αναφέρθηκε στο επίκαιρο θέμα του νέου αναπτυξιακού νόμου   4399/2016, στα καίρια θέματα λειτουργίας και ασφάλειας των υποδομών της ΒΙΠΕ ΠΑΤΡΩΝ αλλά και στο ζήτημα της της ελλιπής καθαριότητας στην έκταση των εγκατεστημένων ζητώντας καλύτερη διαχείριση στη συλλογή των σκουπιδιών , με στόχο την βελτίωση της οπτικής εικόνας των επιχειρήσεων.

Ο πρόεδρος ΠΑΣΕΒΙΠΕ Πέτρος Μαντάς τόνισε: “Κατόπιν πρωτοβουλιών του ΠΑΣΕΒΙΠΕ, προωθήθηκε από την Πολιτεία η τροποποίηση του Ν.3982/2011 και των διατάξεων των ¨Κανονισμών Λειτουργίας¨ των ΒΙΠΕ οι οποίες τελούν σε καθεστώς διαχείρισης με απευθείας ανάθεση της Πολιτείας.  Η ιδιωτικοποίηση του κρατικού φορέα οργάνωσης και διαχείρισης των ΒΙΠΕ συσσώρευσε προβλήματα με την απαξίωση των υποδομών και την έλλειψη αναγκαίων υπηρεσιών εξυπηρέτησης των εγκατεστημένων επιχειρήσεων σε αυτά”.