Με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη και παρά τον βροχερό καιρό, εορτάσθηκε η ημέρα ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Αθανάσιου στην ιστορική Ιερά μόνη του Αγίου Αθανασίου Φιλίων σήμερα 2 Μαΐου 2023

Πλήθος προσκυνητών γιόρτασε την ανακομιδή των λειψάνων του Αγ. Αθανασίου στην Ι.Μ. Αγ. Αθανασίου.

Στην πανηγυρική θεία λειτουργία χοροστάτησε ο ηγούμενος της Αγ.Λαύρας π. Ευσέβιος και οι ιερείς π Δημήτριος Σταθακόπουλος και π. Δημήτριος Κωστοπουλος. Στο τέλος τελέστηκε μνημόσυνο από την κα Γιώτα Μητροπούλου- Βουρλή στη μνήμη του συζύγου της Βασιλείου και τω ν τέκνων της Αθανασίου και Ευάγγελου.

Παρευρεθηκαν: ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κος Παπαδόπουλος, ο αντιδήμαρχος κος Δουκλιάς, ο πρώην αντιδήμαρχος κος Μιχαλόπουλος, ο βουλευτής Αχαίας κος Φωτήλας, η υποψήφια βουλευτής κα Γιαννιά και πλήθος κόσμου.

Μετά την απόλυση παρατέθηκε δεξίωση στους προσκυνητές από την Αδελφότητα σε συνεργασία με την κα Γιώτα Βουρλή -Μητροπούλου και την οικογένειά της που προσέφερε και φέτος το φαγητό στη μνήμη του συζύγου της Βασιλείου και των τέκνων Αθανασίου και Ευάγγελου. Προσφορές έκαμαν η Ένωση Καλαβρύτων μέσω του κου Παύλου Σατολιά, το τυροκομείο Μηλιτσόπουλος, ο κ. Μιλτιάδης Τσιάμης και άλλοι, τους οποίους όλους ευχαριστούμε.

Τέλος ευχόμαστε σε όλους χρόνια πολλά και του χρόνου με υγεία.

Πρόκειται για ένα ιστορικό μοναστήρι που υπέστη δύο μεγάλες καταστροφές από πυρκαγιά. Η πρώτη από τους Τούρκους, υπό τον Ιμπραήμ στις 15 Ιουλίου του 1826 και η δεύτερη από τους Γερμανούς στις 18 Σεπτεμβρίου του 1943.

Με ευλάβεια και βαθιά πίστη οι Φιλιώτες (Σύλλογος Φιλιωτών, Όμιλος φίλων Ιεράς Μονής, κάτοικοι των Φιλίων και απανταχού Φιλιώτες) γιόρτασαν την ημέρα στην ιερά μονή Αγίου Αθανασίου Φιλίων Καλαβρύτων. Αυξημένη ήταν η παρουσία του κόσμου που έφτασε στην ιστορική Μονή, καθώς είναι εμφανής η επιθυμία των Φιλιωτών να κρατήσουν ζωντανή την ιερά μονή .

Δείτε φωτογραφίες: