Συνολικά 27 άνθρωποι τραυματίστηκαν, στην πλειονότητα ανήλικοι

Πολλά παιδιά τραυματίστηκαν σήμερα όταν κατέρρευσε πεζογέφυρα στην πόλη Έσποου στη Φινλανδία, που βρίσκεται κοντά στο Ελσίνκι, ανακοίνωσε η νοσοκομειακή αρχή της φινλανδικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με την  υπηρεσία διασώσεων της περιοχής του Ελσίνκι, περίπου 27 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την κατάρρευση της πεζογέφυρας, στην πλειονότητά τους ανήλικο, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται και μαθητές επαγγελματικών σχολών.  Πληροφορίες που μεταδίδουν φινλανδικά μέσα αναφέρουν ότι  24 άτομα μεταφέρθηκαν σε τέσσερα νοσοκομεία, εκ των οποίων 15 νοσηλεύονται, χωρίς ωστόσο να προκύπτει μέχρι στιγμής κίνδυνος ζωής.

Στο σημείο βρίσκονται σωστικά συνεργεία και αξιωματικοί της Αστυνομίας.

Οι διασώστες αναφέρουν ότι οι τραυματισμοί είναι διαφορετικού βαθμού, ενώ οι περισσότεροι από τους τραυματίες έχουν υποστεί κατάγματα στα άκρα.

Ανακοίνωση για την κατάρρευση της πεζογέφυρας εξέδωσε η αστυνομία, που αναφέρει ότι ορισμένοι πεζοί έπεσαν από ύψος μερικών μέτρων όταν η γέφυρα κατάρρευσε. Ήδη έχουν ξεκινήσει έρευνες.

Οι τραυματίες δέχονται ιατρική βοήθεια, ενώ στο σημείο υπάρχουν συνεργεία διάσωσης, αστυνομικές μονάδες και ασθενοφόρα. Η αστυνομία διεξάγει τεχνική έρευνα στην περιοχή.

Σύμφωνα με μάρτυρες, κάποιοι μαθητές πήδηκαν από την πεζογέφυρα όταν συνειδητοποίησαν ότι καταρρέει για να γλιτώσουν.
Ο πρόεδρος της Φινλανδίας Σάουλι Νιινίστο έκανε λόγο για σοκαριστικά νέα και σημείωσε ότι προέχει η παροχή στήριξης. Ευχές για δύναμη διατύπωσε και η πρωθιυπουργός της χώρας Σάνα Μαρίν.

Πηγή: protothema.gr