«Η Στρογγύλη όπως και ολόκληρο το σύμπλεγμα της Μεγίστης είναι η ίδια η Ελλάδα, εδώ χτυπάει η καρδιά της, εδώ κυλάει παλλόμενο το αίμα της», δήλωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Φωτ. Twitter/ @ChiefHNDGS

Στη Στρογγύλη βρέθηκε την Τετάρτη ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, από όπου και δήλωσε ότι «η καρδιά της Ελλάδας χτυπάει» σε αυτή τη νησίδα των Δωδεκανήσων αλλά και σε ολόκληρο το σύμπλεγμα της Μεγίστης.

«Κάποιοι λένε ότι η Στρογγύλη, το Καστελλόριζο και η Ρω απέχουν πολύ από την ηπειρωτική Ελλάδα, σε αυτούς που τα λένε αυτά, απαντάμε ότι η Στρογγύλη όπως και ολόκληρο το σύμπλεγμα της Μεγίστης είναι η ίδια η Ελλάδα, εδώ χτυπάει η καρδιά της, εδώ κυλάει παλλόμενο το αίμα της, εδώ σε αυτά τα χώματα πλανιέται η ψυχή της», είπε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, προσθέτοντας μάλιστα ότι «είναι πολλοί εκείνοι που θα ήθελαν να μην υπήρχε αυτό το νησί πάνω στον χάρτι, όμως υπάρχει».

Επιπλέον επαίνεσε το έργο των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, οι οποίες, όπως είπε, εγγυόνται την ελευθερία των Ελλήνων.

«Ξέρουμε τις δυνατότητές μας και στη θάλασσα και στην ξηρά και στον άερα, είμαστε επίφοβοι αντίπαλοι και πάρα πολύ ελκυστικοί σύμμαχοι, εταίροι [και] συνεργάτες με άλλα κράτη στην περιοχή», τόνισε.

Επίσκεψη σε Ψαρά και Λήμνο

Σημειώνεται ότι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε την Πέμπτη τα Ψαρά και τη Λήμνο, ολοκληρώνοντας την περιοδεία του σε μονάδες και φυλάκια των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, για την ανταλλαγή ευχών με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ο ίδιος έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter: «6ος Σταθμός-Ψαρά. Με το προσωπικό του επιτηρητικού φυλακίου της Ηρωικής Νήσου Ψαρών. Εκεί που δεν θα αφήσουμε ποτέ την Δόξα μονάχη!»

«7ος Σταθμός-Λήμνος. Στον αιώνιο φύλακα και τοποτηρητή του Βορείου Αιγαίου, με το πανέτοιμο προσωπικό των μαχητικών READINESS και του SUPER PUMA της 130 Σμηναρχίας Μάχης!”».

Πηγή: kathimerini.gr