Έκκληση του δήμου Σαρωνικού προς τους πολίτες να απομακρυνθούν- Κλειστή η Αθηνών – Σουνίου – Η πυρκαγιά ξέσπασε στο ύψος του Grand Resort  -Πνέουν άνεμοι 8 μποφόρ – Πύρινα μέτωπα σε Ανδρίτσαινα Ηλείας και Πλατανιά Χανίων

Μεγάλη φωτιά μαίνεται  στο Λαγονήσι, στο ύψος του Grand Resort. Η φωτιά είναι κοντά σε σπίτια και επί τόπου έσπευσαν  ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, που ενισχύθηκαν και από εναέρια μέσα.

Η φωτιά ξέσπασε από οικόπεδο με ακαθάριστα ξερά χόρτα στην οδό Σφενδώνης, ανάμεσα σε πολλά σπίτια, ενώ μεγάλο πρόβλημα είναι ότι στην περιοχή πνέουν άνεμοι οκτώ μποφόρ. Η αστυνομία ενημέρωσε τους κατοίκους και απομακρύνονται από τα σπίτια τους, ενώ έκκληση να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους απηύθυνε ο δήμος Σαρωνικού:

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν ήδη ζημιές σε σπίτια, η έκτασή τους ωστόσο αυτή την ώρα παραμένει άγνωστη. Περίπου στις 3 το μεσημέρι, η φωτιά έτεινε προς ύφεση.

 

Φωτιά στο Λαγονήσι

Κλειστή είναι η Αθηνών – Σουνίου από τη λεωφόρο Καλυβίων έως την οδό Κρέσνας, αλλά και η οδός Παπαφλέσσα από τη λεωφόρο Καλυβίων έων την Παύλου Μελά.

 

Φωτιά στο Λαγονήσι- Ανάμεσα στα σπίτια οι φλόγες
lag1

Οι δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς και ήδη έχουν κινητοποιηθεί 42 πυροσβέστες με 19 οχήματα, το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων, τρία επιχειρησιακά και ένα συνονιστικό ελικόπτερο.

Η πρώτη ενημέρωση για την κινητοποίηση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής:

Πυροσβεστικό Σώμα@pyrosvestiki

εν υπαίθρω στην περιοχή της Σαρωνίδας, στην Αττική. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 25 , 12 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) & 4 Ε/Π εκ των οποίων το 1 συντονιστικό.

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Πυροσβεστικό Σώμα

Μεγάλη φωτιά στην Ανδρίτσαινα

Μεγάλη φωτιά μαίνεται περίπου από τη μιάμιση το μεσημέρι στην περιοχή Καλλιθέα της Ανδρίτσαινας. Η φωτιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, είναι κοντά σε σπίτια.

Πυροσβεστικό Σώμα@pyrosvestiki

σε δασική έκταση στην περιοχή Καλλιθέα του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 60 με 20 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 Α/Φ και 1 Ε/Π. Συνδράμουν και 4 υδροφόρες ΟΤΑ.

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Πυροσβεστικό Σώμα
Σε εξέλιξη η μεγάλη φωτιά στον Πλατανιά

Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στα Χανιά από το πρωί με τους δυνατούς ανέμους να δυσκολεύουν το έργο της πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά ξέσπασε το πρωί σε δύσβατη περιοχή με χαμηλή βλάστηση στη θέση Πηγάδι στον Πλατανιά Χανίων, αλλά δεν υπάρχει άμεση απειλή για τις κατοικημένες περιοχές που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

Πυροσβεστικό Σώμα@pyrosvestiki

σε δασική έκταση στην περιοχή Πλατανιά Χανίων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 13 με 6 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο με 7 πυροσβέστες & 1 Ε/Π.

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Πυροσβεστικό Σώμα
Στην περιόχη επιχειρούν 13 πυροσβέστες με έξι οχήματα, επτά άτομα πεζοπόρο τμήμα και ένα ελικόπτερο.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), η Κρήτη είναι στο… πορτοκαλί, δηλαδή στην κατηγορία κινδύνου 4.

Μάλιστα, η Περιφερειακή Πυροσβεστική Υπηρεσία Κρήτης εξέδωσε έκτακτη ανακοίνωση με την οποία υπενθυμίζει στους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο.

Φωτιά και στη Χίο

Σε εξέλιξη είναι φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Καμποχώρων στη Χίο.

Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο με επτά πυροσβέστες, ενώ από αέρος κάνει ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο.

Πυροσβεστικό Σώμα@pyrosvestiki

σε δασική έκταση στην περιοχή Καμποχώρων Χίου. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 25 με 12 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο με 7 πυροσβέστες & 1 Ε/Π.

www.protothema.gr