Με μια μεγάλη γιορτή τιμήθηκαν σήμερα στην Πάο οι πολιούχοι Άγιοι Θεόδωροι. Πλήθος κόσμου , ντόπιοι, κάτοικοι των γύρω χωριών αλλά και προσκυνητές που κατέφθασαν με πούλμαν από την Αθήνα, παρευρέθηκαν από το πρωί στον μεγαλοπρεπή ναό στο κέντρο του χωριού και παρακολούθησαν τη θεία λειτουργία. Κατόπιν ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας των Αγίων με την μπάντα του Δήμου να οδηγεί την πομπή. 
Αμέσως μετά, όταν ο πάτερ Αθανάσιος είπε το “Δι’ευχών”, στον προαύλιο χώρο στήθηκε μια μεγάλη γιορτή με τη φροντίδα του πολιτιστικού συλλόγου της Πάου αλλά και του Δήμου Καλαβρύτων. Τόσο η πρόεδρος του συλλόγου κα Μαρία Σαμπέρη, όσο και η αντιδήμαρχος κα Στέλλα Πανουτσακοπούλου υπερέβαλαν εαυτόν για να μείνουν όλοι ικανοποιημένοι. 
Η ηλιόλουστη μέρα βοήθησε ώστε ο κόσμος να απολαύσει το νηστίσιμο γεύμα που προσφέρθηκε αλλά και τα χορευτικά τμήματα των Τριποτάμων και της Πάου που παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς. Κι αμέσως μετά να μπουν όλοι στο χορό και να ακολουθήσει ένα μεγάλο γλέντι. Μια υπέροχη ανοιξιάτικη ζεστή ημέρα, με εικόνες και μυρωδιές από τα γύρω ψηλά βουνά και τον καταπράσινο κάμπο. Μια ημέρα γεμάτη συγκίνηση, ανταμώματα με παλιούς φίλους, γείτονες, συμμαθητές. Είδα γερόντισσες με δακρυσμένα μάτια καθώς καμάρωναν τους ντόπιους χορευτές σε λεβέντικες φιγούρες. Είδα συμμαθητές να αγκαλιάζονται μετά από τριάντα χρόνια. Σήμερα στην Πάο έγινε μια καλή αρχή. Μια μεγάλη προσπάθεια που δεν πρέπει να σταματήσει εδώ. Ένα αντάμωμα αγάπης, όπως είπε κι ο παπα-Θανάσης, που πρέπει κάθε χρόνο να ζωντανεύει και να θεριεύει! Και του χρόνου! 

koytsioyri georgia

Γεωργία Κουτσιουρή 

www.kalavrytanet.com