Δυναμικό «παρών» δίνει, μέσω της «Π», ο γνωστός τυροκόμος και ιδιοκτήτης της ομώνυμης επιχείρησης Παναγιώτης Μηλιτσόπουλος, σχετικά με την ίδρυση Γαλακτοκομικής Σχολής Γάλακτος στην Κλειτορία.

 

Η ΑΡΧΗ
Το θέμα δημιουργίας της επαγγελματικής εκπαιδευτικής δομής στον Δήμο Καλαβρύτων, ήρθε ξανά στην επιφάνεια αφότου ο δήμαρχος Θανάσης Παπαδόπουλος επισκέφθηκε τα γραφεία του «ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ» και είχε σχετική συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο Παναγιώτη Χατζηνικολάου, όπου του παρουσίασε το προσχέδιο της μελέτης σκοπιμότητας που περιλαμβάνει το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών, προγράμματα και δράσεις καθώς και οικονομικά στοιχεία για να συμφωνήσουν ως προς τα παραπέρα βήματα και τις ενέργειες δημιουργίας της Σχολής.

 

Ο ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ
Οι κάτοικοι των Δημοτικών Ενοτήτων Κλειτορίας, Δάφνης και Αροανίας στο άκουσμα της είδησης πως προχωρούν οι διαδικασίες, βρίσκονται σε «αναβρασμό» –σύμφωνα με πληροφορίες της «Π»– καθώς θεωρούν πως η Σχολή πρέπει να έχει ως έδρα την Κλειτορία, επειδή η πλειονότητα του κόσμου στις περιοχές αυτές ασχολείται επαγγελματικά με την πρωτογενή παραγωγή, αλλά και επειδή δεν θέλουν να είναι συγκεντρωμένες στα Καλάβρυτα όλες οι υπηρεσίες και οι παροχές του τόπου.

 

ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
Για να μπορέσει να ιδρυθεί η Γαλακτοκομική Σχολή, ωστόσο, υπάρχουν προαπαιτούμενα, όπως το πού θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν τα θεωρητικά μαθήματα των σπουδαστών, όπως και το πού θα μπορούσαν να διαμένουν, κυρίως όμως το πού θα γίνεται η πρακτική άσκηση. Και αν για τα δύο πρώτα, υπάρχουν λύσεις μέσω της κενής Μαθητικής Εστίας Κλειτορίας, το ζήτημα της πρακτικής έμοιαζε αρκετά πιο δύσκολο θέμα προς επίλυση, την ίδια στιγμή που ο έτερος διεκδικητής της έδρας της Σχολής, τα Καλάβρυτα, διαθέτουν το εργοστάσιο του Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού.

 

Ο ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ
Η Κλειτορία, λοιπόν, για να μπορέσει να διεκδικήσει τη Σχολή, έψαχνε έναν συμπαραστάτη που οποίος διαθέτει ισχυρή μονάδα παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων και αυτόν φαίνεται πως τον βρίσκει στο πρόσωπο του κ. Παναγιώτη Μηλιτσόπουλου. Ο ίδιος, μέσω της «Π», δηλώνει θετικός στο να διαθέσει τις εγκαταστάσεις του, ζητώντας μόνο από τον Δήμο Καλαβρύτων περαιτέρω διευκρινήσεις για το θέμα.
«Αρχικά είμαι θετικός για την ίδρυση Επαγγελματικής Σχολής Γάλακτος στην Κλειτορία και δηλώνω έτοιμος να βοηθήσω. Εχει σημασία για τον τόπο μας να ιδρυθεί εδώ, αφού θα βοηθήσει και στη διάσωση της Τέχνης μας» αναφέρει ο κ. Μηλιτσόπουλος και συνεχίζει: «Χρειάζεται να γίνουν συναντήσεις με τον Δήμο για να δούμε πιο διαδικαστικά θέματα, όπως το τι ακριβώς θα χρειάζεται στις εγκαταστάσεις μας η Σχολή, για να δούμε αν μπορούμε να τα προσφέρουμε. Εμείς έχουμε τη διάθεση να βοηθήσουμε την περιοχή μας και αυτό που θέλουμε είναι το επόμενο διάστημα να μας γίνει μια παρουσίαση του σχεδίου που έχει καταθέσει ο Δήμος στον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ».

 

ΤΟ ΕΜΠΟΔΙΟ
Η πρόθεση του κ. Μηλιτσόπουλου να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια της Κλειτορίας να διεκδικήσει την υπό ίδρυση Σχολή αποτελεί μια εξέλιξη «εμπόδιο» στη διεκδίκηση από τα Καλάβρυτα. Οι άνθρωποι της περιοχής με ισχυρά επιχειρήματα θέλουν τη Σχολή στον τόπο τους και πλέον μένει να διαφανεί η πολιτική βούληση της δημοτικής αρχής.
Όλοι τη θέλουν για τους λόγους τους
Η «Π» έχει καταγράψει την άποψη του προέδρου του Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων Παύλου Σατολιά και του αντιδημάρχου Κλειτορίας Ασημάκη Μιχαλόπουλου, σχετικά με το που θα μπορούσε να ιδρυθεί η Γαλακτοκομική Σχολή.
> Ο ο κ. Σατολιάς υποστήριξε πως η ίδρυση Γαλακτοκομικής Σχολής είναι πάντα ένα επίκαιρο ζήτημα που δεν επιδέχεται τοπικιστικών εγωισμών για το που θα έχει έδρα και πως η πόλη των Καλαβρύτων αποτελεί την ιδανική επιλογή λόγω του εργοστασίου του Συνεταιρισμού.
> Ο κ. Μιχαλόπουλος τόνισε τα οφέλη που θα απολαύσει η Κλειτορία αν ιδρυθεί η σχολή εκεί και επιπλέον υποστήριξε με επιχειρήματα τη διεκδίκηση.
πηγή:www.pelop.gr