Ακολουθούν χρήσιμες οδηγίες που αφορούν όλους τους επισκέπτες του φεστιβάλ Χελμού. Στόχος μας να απολαύσουμε όλοι στο έπακρο το πολυαναμενόμενο τριήμερο στο αγαπημένο μας βουνό! Είναι στο χέρι όλων μας και θα χρειαστεί απλά να ακολουθήσουμε τις οδηγίες και το σχεδιασμό!
Μείνετε συντονισμένοι στα social media του HMF όπου θα ανακοινώνονται πληροφορίες κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.

Μετακινήσεις από και προς τον Χελμό

Για Παρασκευή 21/06, Σάββατο 22/06 και Κυριακή 23/06, τα λεωφορεία του HMF θα πραγματοποιούν δρομολόγια από το HMF προς την πόλη των Καλαβρύτων και από τα Καλάβρυτα προς το HMF ανά 45’, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Ώρες Δρομολογίων :
Παρασκευή 21/06, 17:00-03:00

Σάββατο 22/06 και Κυριακή 23/06, 10:00-03:00

Διάρκεια κάθε διαδρομής: 40’-50’

Επιβίβαση Βάσει Σειράς Προτεραιότητας

Την Δευτέρα 24/06, οι αναχωρήσεις θα πραγματοποιηθούν από το BUS STOP στο parking του Χιονοδρομικού Κέντρου στις 12:00 και θα πραγματοποιήσουν στάση στην πλατεία Καλαβρύτων για το μουσικό γλέντι και θα αναχωρήσουν για τους τελικούς προορισμούς τους στις 15:00!

Σημείο έναρξης λεωφορείων από τα Καλάβρυτα για Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων
Η αναχώρηση των λεωφορείων από τα Καλάβρυτα θα πραγματοποιείται από την πρώην μαθητική εστία

Αναλυτικό πρόγραμμα και σχεδιάγραμμα

Χάρτης Φεστιβάλ
Μια ματιά στις βασικές εγκαταστάσεις του φεστιβάλ.
Όπως θα δείτε στο σχεδιάγραμμα, το μεγαλύτερο μέρος των δράσεων του φεστιβάλ θα διεξαχθεί στη βάση του χιονοδρομικού κέντρου, σε υψόμετρο 1700μ. Πατώντας πάνω στην εικόνα θα δείτε αναλυτικά τα επιμέρους σημεία.

Εξοπλιστείτε κατάλληλα!
Στο βουνό συνηθίζουμε να λέμε πως δεν υπάρχει κακός καιρός, υπάρχει κακός εξοπλισμός! Κάποια χρήσιμα tips εξοπλισμού για ένα τριήμερο σε περιβάλλον υψόμετρου.

 

Ατομικός εξοπλισμός
Θα χρειαστούμε άνετα, ζεστά ρούχα και αδιάβροχα πανωφόρια. Επιλέξτε τη φιλοσοφία του layering που θα σας επιτρέπει να είστε ευέλικτοι στις εναλλαγές καιρού. Οι θερμοκρασία το βράδυ πέφτει αισθητά. Οπωσδήποτε κλειστά παπούτσια, κατάλληλα για πεζοπορία. Η άνεση πρέπει να είναι προτεραιότητα για να απολαύσουμε την παραμονή μας στο βουνό.


Εξοπλισμός Camping
H κατασκήνωση σε ορεινό περιβάλλον, απαιτεί αδιάβροχα αξεσουάρ που θα σας προστατέψουν από την υγρασία και περίπτωση βροχής. Οι ζεστοί υπνόσακοι και τα άνετα υποστρώματα είναι τα απόλυτα must. Προσπαθείστε να έρθετε όσο το δυνατόν νωρίτερα και κατευθυνθείτε στο camping που θα σας υποδειχθεί. Προτεραιότητα έχει η εξυπηρέτηση του συνόλου των κατασκηνωτών.


ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΕΣ
Τοποθεσία σκηνών
Όπως θα δείτε στο σχεδιάγραμμα υπάρχουν 2 περιοχές camping, Το εκπληκτικό Alpine Camp και το αγαπημένο Nomad Ψamp. Το μέγεθος και οι παροχές έχουν υπολογιστεί με βάση τη ζήτηση. Η τοποθέτησή σας θα γίνεται κατά τη διαδικασία του check in σας στο φεστιβάλ από το προσωπικό της διοργάνωσης. Προτεραιότητα έχει η εξυπηρέτηση όλων και ο διαμερισμός ανάλογα με τις παροχές και τη χωρητικότητα. ΠΡΟΣΟΧΗ! Η παραμονή σε σκηνές επιτρέπεται μόνο εντός των ορισμένων ζωνών για την προστασία του Εθνικού Πάρκου και Γεωπάρκου UNESCO Χελμού Βουραϊκού. Η κατασκήνωση εκτός ορίων απαγορεύεται και οι κατασκηνωτές θα απομακρύνονται. Υπενθύμιση!
Σας περιμένουμε να απολαύσετε το μαγικό ξημέρωμα στο Χελμό!

Μετακινήσεις
Χρήσιμα tips για να ελαττώσουμε την κίνηση, σεβόμενοι την πόλη των Καλαβρύτων και την ευρύτερη περιοχή που μας φιλοξενεί!

Προβολή

Ενημερωθείτε για τα τοπικά δρομολόγια!
Το φεστιβάλ εξασφάλισε, όλα τα λεωφορεία που θα βρίσκονται στα Καλάβρυτα, να πραγματοποιούν δρομολόγια μεταξύ Καλαβρύτων – Χιονοδρομικού κέντρου, ανά 40 λεπτά. Για αναλυτικές πληροφορίες, επισκεφτείτε το σύνδεσμο.

Αποφύγετε τις μετακινήσεις, ειδικά μετά τις 17:00!
Στο χώρο του φεστιβάλ θα υπάρχουν πολλές δραστηριότητες για να περάσουμε δημιουργικά το χρόνο μας, αλλά και να γνωρίσουμε τον Χελμό. Επίσης, θα υπάρχουν πολλές επιλογές για φαγητό, σνακ, καφέ και ό,τι τραβάει η όρεξή μας! Τέλος, θα βρείτε κατάστημα με χρήσιμα αξεσουάρ κατασκηνωτών καθώς και είδη mini market.

Σεβαστείτε τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις!
Προς αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων και συνωστισμού, μόλις συμπληρωθούν οι θέσεις στάθμευσης, η κυκλοφορία από τα Καλάβρυτα προς το Χιονοδρομικό Κέντρο ενδέχεται να διακοπεί. Σε αυτή την περίπτωση, οι επισκέπτες θα εξυπηρετούνται αποκλειστικά από τα λεωφορεία της διοργάνωσης χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Οργανωθείτε με φίλους και γεμίστε τα οχήματα!
Μπορούμε όλοι να οργανωθούμε όσο το δυνατόν καλύτερα και να αξιοποιήσουμε τις γνωριμίες μας αλλά και τα οχήματά μας στο μέγιστο! Γλιτώνουμε έτσι χώρο, χρόνο και φυσικά ελαττώνουμε το αποτύπωμά μας!

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών φροντίζει για την ασφάλεια μας.
Με την υποστήριξη του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, ένα ασθενοφόρο θα βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Helmos Mountain Festival, 24 ώρες το 24ωρο για την ασφάλεια όλων μας!

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών φροντίζει για την ασφάλεια μας.
Με την υποστήριξη του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, ένα ασθενοφόρο θα βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Helmos Mountain Festival, 24 ώρες το 24ωρο για την ασφάλεια όλων μας!