Περισσότεροι από 120 ποδηλάτες, όλων σχεδόν των ηλικιών, συμμετείχαν στην 3η διαδρομή Αίγιο – Διακοπτό που διοργανώθηκε για τρίτη χρονιά και γίνεται στο πλαίσιο του θεσμού «Εν Συρμώ – Γιορτές του Οδοντωτού» που διοργανώνει η ΔΗΚΕΠΑ από το 2016. Ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια με αφορμή τα 125 χρόνια -τότε- από τη δημιουργία του Οδοντωτού, καθιερώθηκε και επέστρεψε αφού έγινε θεσμός! Με την καθοδήγηση του Αιγιώτη πρωταθλητή ποδηλασίας Χρήστου Τσερεντζούλια και τη συνδρομή του τμήματος Τροχαίας Αιγίου, της Δημοτικής Αστυνομίας και του Ερυθρού Σταυρού, η 3η Ποδηλατική διαδρομή Αίγιο – Διακοπτό ξεκίνησε λίγο μετά τις 9π.μ. από τον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό Αιγίου και, περνώντας από τα χωριά Διγελιώτικα, Τέμενη, Βαλιμίτικα, Νικολαίικα, Ροδιά, Τρυπιά, Ζαχλωρίτικα, τερμάτισε στο Διακοπτό ύστερα από περίπου μιάμιση ώρα. Οι ποδηλάτες έφτασαν στο σταθμό του Οδοντωτού στο Διακοπτό, όπου τους δόθηκε δίπλωμα συμμετοχής, σνακ και αναψυκτικά.

Τους ποδηλάτες υποδέχτηκαν η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Τσουκαλά, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας Μαρία Γιδά, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βασίλης Χριστόπουλος, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Διακοπτού Σπήλιος Ρουφογάλης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Οδοντωτού Γιάννης Καραπαναγιώτης, ο οποίος ξενάγησε το κοινό στο μουσείο του Οδοντωτού. Στην αφετηρία το «παρών» έδωσε και ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος.

Στον σύντομο χαιρετισμό της η κ. Τσουκαλά ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης ανανεώνοντας το ραντεβού για την επόμενη χρονιά.

Πηγή: aigialeiatv.gr