Η Βουλευτής Αχαΐας και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ελβετίας κα Χριστίνα Αλεξοπούλου είχε συνάντηση με τον νέο Πρέσβη της Ελβετίας στην Ελλάδα κ. Stefan Estermann και τον σύμβουλό του κ. Marc Bruchez στη Βουλή των Ελλήνων. Η ανεπίσημη αυτή συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την προ ημερών ανάληψη των καθηκόντων του κ. Estermann αλλά και της επικείμενης επίσκεψης στη χώρα μας, των μελών της Διακοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελβετίας-Ελλάδας.

Η κα Αλεξοπούλου ανέφερε στον νέο Πρέσβη τα σημαντικά βήματα συνεργασίας μεταξύ της Ομάδας Φιλίας και της ελβετικής αντιπροσωπείας, στη διάρκεια της προεδρίας της. Κομβικής σημασίας ήταν η διοργάνωση επίσκεψης εργασίας του προηγουμένου Πρέσβη στην Αχαΐα, όπου ενημερώθηκε και αναδείχθηκαν οι αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής και τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Ειδικότερα οι τομείς του τουρισμού, των εξαγωγών και του πολιτισμού θα μπορούσαν να είναι πεδία εποικοδομητικής συνεργασίας.

Η Βουλευτής Αχαΐας ανέλυσε διεξοδικά τις ελληνικές θέσεις στα ζητήματα που απασχολούν την διεθνή κοινότητα, ο πόλεμος στην Ουκρανία, η επιθετική ρητορική της Τουρκίας και η ενεργειακή κρίση. Ειδικά στο θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων  με εμφατικό τρόπο η Αχαιή Βουλευτής τόνισε την σταθερή άποψη της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι πάντα θα είμαστε υπέρ του διαλόγου και της ειρήνης στην περιοχή. Η ελβετική αντιπροσωπεία έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ζητήματα του μεταναστευτικού. Η κα Αλεξοπούλου είχε την ευκαιρία να διατυπώσει τις πάγιες θέσεις της χώρας μας, οι οποίες βασίζονται στο διεθνές δίκαιο και στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

Ο Ελβετός Πρέσβης ευχαρίστησε την Αχαιή Βουλευτή για το ζήλο και τις προσπάθειες που έχει καταβάλει για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Τόνισε ότι βρίσκεται μέσα στις προτεραιότητές του η αύξηση των ελβετικών επενδύσεων στην Ελλάδα, οι οποίες ήδη σήμερα ξεπερνούν το 1 δις ευρώ. Αναφέρθηκε στην οικονομική ανάπτυξη που συντελείται στη χώρα μας και θεωρεί ότι αυτό θα συνεχιστεί. Έδωσε ειδικό βάρος στο ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα στην ασφάλεια και σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και συνεχάρη γι’ αυτό την Ελληνική Κυβέρνηση.