Η ΑΧΑΪΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. εκπροσωπούμενη από τη Γεν. Δ/ντρια – Συντονίστρια CLLD/LEADER κα. Ηρώ Τσιμπρή, συμμετείχε στη διήμερη συνάντηση εργασίας των εταίρων του Διατοπικού Σχεδίου συνεργασίας «Γεύσεις Ελλήνων εκλεκτές ΙΙ: Ελληνικός γαστρονομικός πολιτισμός», μαζί με την υπεύθυνη συνεργασιών κα. Έλενα Λαμπροπούλου. Η εν λόγω συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του υπομέτρο 19.3 του Μέτρου 19 του ΠΑΑ 2014-2020, στις 12 & 13 Σεπτεμβρίου 2019 στην Αίγινα.
Το σχέδιο συνεργασίας αποτελεί συνεχιζόμενη πράξη της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου 2007 – 2013 και συμμετέχουν 26 Ομάδες Τοπικής Δράσης από όλη σχεδόν την Ελλάδα για την υλοποίηση ενός φιλόδοξου σχεδίου, με στόχο την ανάδειξη του ελληνικού γαστρονομικού πολιτισμού μέσω της προβολής των εκλεκτών ελληνικών γεύσεων της παραδοσιακής και σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας.


Τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα με τα ξεχωριστά ποιοτικά χαρακτηριστικά τους αναδεικνύουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ελληνικής κουζίνας και δημιουργούν ένα αρμονικό σύνολο γεύσεων και αρωμάτων που απαρτίζουν τον ελληνικό γαστρονομικό πολιτισμό, τόνισε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αρμόδιος για την Κοινή Αγροτική Πολιτική, κ. Κώστας Σκρέκας, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου. Χαιρετισμούς απηύθυναν η Αντιπεριφερειάρχης Αττικής κα. Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη και ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Βουλευτής Κοζάνης της Ν.Δ. κ. Γιώργος Αμανατίδης (πρώην πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου LEADER), ο Προϊστάμενος της Μονάδας Τοπικής Ανάπτυξης του ΥπΑΑΤ κ. Γιώργος Παπαγεωργίου και η Προϊσταμένη του τμήματος Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας του ΟΠΕΚΕΠΕ κα. Αναστασία Αλεξοπούλου.