Η Βουλευτής  Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας κα Χριστίνα Αλεξοπούλου συμμετείχε στις εκλογές του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας, ως ενεργό μέλος του τοπικού παραρτήματος Αχαΐας, στηρίζοντας δυναμικά την Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών.

Η κα Αλεξοπούλου, επαγγελματίας μηχανικός εργαζόμενη για πολλά χρόνια και εκλεγμένη σε θέσεις ευθύνης του Τεχνικού Επιμελητηρίου, συζήτησε με τους συναδέλφους της, πολιτικούς μηχανικούς για τα προβλήματα του κλάδου τους, κυρίως αυτά που δημιουργήθηκαν μετά από την οικονομική και την ενεργειακή κρίση. Οι μηχανικοί των εργοταξίων, των μελετών και των τεχνικών υπηρεσιών είναι στην ουσία οι άνθρωποι των έργων, οι οποίοι σηκώνουν το βάρος  της οικονομικής εξωστρέφειας της χώρας και η στήριξή τους πρέπει να είναι διαρκής και ουσιαστική. «Για τον σκοπό αυτό θα είμαι πάντα δυναμικά παρούσα», δήλωσε η κα Αλεξοπούλου.

Προτεραιότητα της πολιτείας, μετά και από εισήγηση του ΤΕΕ, αποτελεί ο προσεισμικός έλεγχος όλων των σχολείων, των νοσοκομείων και των υπηρεσιών του Δημοσίου, ενώ παράλληλα η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει προτείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Ταμείου που θα χρηματοδοτεί την ενίσχυση των κατασκευών στις χώρες που παρουσιάζεται σεισμική δράση.

«Προχωρήσαμε σε πλειάδα έργων υποδομής αυτά τα τέσσερα χρόνια, δίνοντας πνοή στον δοκιμαζόμενο εδώ και καιρό κλάδο. Αυτό σημαίνει καινούριες δουλειές και προοπτική περαιτέρω αύξησης θέσεων εργασίας. Συνεχίζουμε τώρα με υπευθυνότητα στον προσεισμικό έλεγχο των δημοσίων κτηρίων, με σκοπό τη θωράκισή τους από τον εγκέλαδο. Η ψήφος εμπιστοσύνης των συναδέλφων στη Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών και η ανάδειξή της σε πρώτη δύναμη πανελλαδικά, αποτελεί επιβεβαίωση του σχεδιασμού και της αναγκαιότητας εκτέλεσης των έργων της κυβέρνησης», δήλωσε η Αχαιή Βουλευτής και συνεχάρη τους συναδέλφους της που εξελέγησαν σε όλη τη χώρα.