Λίγες ώρες μετά την απομάκρυνση της Ράνιας Αντωνοπούλου από το κυβερνητικό σχήμα, έπειτα από το σοβαρό ζήτημα που προκάλεσε η αποκάλυψη για την επιχορήγηση ενοικίου που λάμβανε, υπέβαλε την παραίτησή του από υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης o Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Ο κ. Παπαδημητρίου, ο οποίος είναι σύζυγος της Ράνιας Αντωνοπούλου, επικοινώνησε τηλεφωνικά αργά το βράδυ της Δευτέρας με τον Αλέξη Τσίπρα και του ανακοίνωσε την απόφασή του να παραιτηθεί για λόγους ευθιξίας, μετά την υπόθεση στην οποία πρωταγωνίστησε η σύζυγός του.

Η παραίτησή του έγινε αποδεκτή από τον πρωθυπουργό και αυτή η εξέλιξη φαίνεται να ανοίγει τον δρόμο για άμεσο ανασχηματισμό.

Σίγουρα οι ενέργειες του κ. Αλέξη Τσίπρα “να αποπέμψει” την κ. Ράνια Αντωνοπούλου από το κυβερνητικό σχήμα και λίγες ώρες μετά “να παραιτήσει” και τον κ. Παπαδημητρίου πιστώνονται στα θετικά του Πρωθυπουργού, εκθέτοντας εμμέσως πλην σαφώς, την κυβερνητική Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας κ. Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία λίγες ώρες πριν είχε δηλώσει στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης FOCUS 103,6:

Αν θεωρεί κάποιος ότι είναι ζήτημα ηθικής το επίδομα για την κ. Αντωνοπούλου, τότε θα έπρεπε να το δούμε και για άλλους βουλευτές, που είναι πάμπλουτοι και μπορεί να παίρνουν κι αυτοί το επίδομα. Καταλαβαίνω αυτό που λέει ο κόσμος, ότι είναι πλούσια, γιατί να το παίρνει, αλλά δεν είναι κάτι παράνομο. Είναι προσωπική αντίληψη του καθενός για το τι κάνει. Δεν υπάρχει στο σχετικό νόμο ούτε για τους βουλευτές, ούτε για τους υπουργούς κανένα φορολογικό ή εισοδηματικό κριτήριο, είναι νόμιμο. Δεν θεωρώ ότι παρανομεί.”

Σίγουρα δε μίλησε κανείς για παρανομία. Το θέμα της ηθικής όμως είναι τεράστιο, γεγονός που φαίνεται “τεχνηέντως” να το προσπερνά η κ. Αναγνωστοπούλου η οποία μάλλον βιάστηκε ανεξήγητα; να υπερασπιστεί την κ. Αντωνοπούλου.

Το ζήτημα αυτό θα πρέπει να το δούμε και για άλλους βουλευτές, που είναι πάμπλουτοι και μπορεί να παίρνουν κι αυτοί το επίδομα, όχι μόνο του ενοικίου αλλά και οποιοδήποτε άλλο επίδομα. Σίγουρα πρέπει να δούμε και το ζήτημα των αμοιβών αυτών που συμμετέχουν σε επιτροπές που πριν ήταν άμισθες αλλά επί ΣΥΡΙΖΑ έγιναν παχυλώς αμοιβόμενες, όπως πρέπει να δούμε και το ζήτημα των μελών των Δ.Σ. των ασφαλιστικών ταμείων και άλλων κρατικών οργανισμών, που κατακλύζονται από πρώην συνδικαλιστές, αποτυχημένους βουλευτές, συγγενείς, φίλους, Καρανίκες, κομματικά στελέχη και “λοιπούς περί το ΣΥΡΙΖΑ οικείους”, εισπράττοντας μηνιαίως μερικές χιλιάδες ευρώ ως αποζημίωση από το υστέρημα των φορολογουμένων.

Περιμένουμε λοιπόν από την κ. Αναγνωστοπούλου να καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή για όλα τα παραπάνω και εμείς θα είμαστε οι πρώτοι που θα τη χειροκροτήσουμε…

Β. Αποστολόπουλος

Β. Αποστολόπουλος