«Για τις γυναίκες που στοχεύουν σε θέσεις ηγεσίας, ο δρόμος παραμένει εξαιρετικά δύσβατος, γεμάτος στερεότυπα, προκαταλήψεις και έμμεσες διακρίσεις. Μόνο αν εργαστούμε όλοι μαζί θα μπορέσουμε να οικοδομήσουμε μια ισότιμη και δίκαιη κοινωνία για όλους», ανέφερε μεταξύ άλλων η υποψήφια βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ., Αντιστράτηγος ε.α. της ΕΛ.ΑΣ., Ευσταθία Γιαννιά, μιλώντας σε εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών, στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, η κα Γιαννιά ήταν μία από τις ομιλήτριες στην εκδήλωση με θέμα «Οι Γυναίκες Ηγούνται… – Η γυναικεία ενδυνάμωση στην πράξη», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Money Show Aθηνών, το Σάββατο 8 Απριλίου με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τον πολιτικό, πολιτιστικό και επιχειρηματικό κόσμο.

Η υποψήφια βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ., αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση το Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών (ελληνικό τμήμα) και ιδιαίτερα την πρόεδρο, δικηγόρο και διαπιστευμένη μεσολαβήτρια ΥΔΔΑΔ & CEDR και πρόεδρο του Ελληνοκινεζικού Επιχειρηματικού Επιμελητηρίου, Αφροδίτη Μπλέτα, στην ομιλία της, εστίασε στο ρόλο των γυναικών στην Ελληνική Αστυνομία, καταθέτοντας και την προσωπική της εμπειρία, ως μία από τις έξι πρώτες γυναίκες, που αποστρατεύθηκαν με τον Βαθμό του Υποστρατήγου.

«Για να πετύχουμε την ισότητα των φύλων και την ενδυνάμωση των γυναικών, πρέπει να αμφισβητήσουμε τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις που περιορίζουν τις δυνατότητες τους και διαιωνίζουν την ανισότητα των φύλων και να προωθήσουμε την πλήρη συμμετοχή των γυναικών σε όλους τους τομείς της κοινωνικής, πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής της χώρας μας, ανέφερε μεταξύ άλλων.

 

(Λεζάντα Φωτογραφίας)

Η υποψήφια βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ., Ευσταθία Γιαννιά ανάμεσα στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών, Αφροδίτη Μπλέτα και την Γραμματέα Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας Φύλων της Ν.Δ., Χρυσαυγή Ατσιδάκου