Θάνος Τσαπάρας ο δημιουργός, Πάνος Τσαπάρας ο συνεχιστής της επί πολλές δεκαετίες Φωνής των Καλαβρυτινών που υπηρέτησε με συνέπεια και δεοντολογία την τοπική είδηση και ενημέρωση.

Κάτω από την πίεση των καιρών η αγαπημένη μας εφημερίδα σώπασε, αλλά όπως ήταν φυσικό άφησε “βαριά σκιά”’ στην συνείδηση  της τοπικής πληροφόρησης.

Ουδείς αναντικατάστατος λέει ο λαός μας και μακάρι να βρεθεί αυτός ή αυτοί που θα τολμήσουν να σηκώσουν το “βαρύ γάντι” που έπεσε !!!

Η δυσκολία ενός τέτοιου εγχειρήματος έχει πολλαπλά και “δηλητηριώδη” αγκάθια, αν ο σκοπός είναι παρόμοιος της ΦΩΝΗΣ και ο προσανατολισμός  διαυγής, αν δεν έχει ιδιοτελείς στόχους που θυμίζουν Κοσκωτικά – γκανκστερικά πυροτεχνήματα, τύπου  ‘’24 ΩΡΕΣ’’. 

Επειδή δύσκολα βρίσκονται σήμερα τα λεγόμενα κορόιδα, δηλαδή εθελοντές, αναγκαστικά πάμε σε κάτι άλλο!!! και μάλιστα αν οι στόχοι είναι εξειδικευμένα πολλαπλοί.

Μοναδικός σκοπός  ενεργειών που επιδιώκουν να συγκεντρώσουν ή να δημιουργήσουν, σε έναν τόπο, πολλαπλά μέσα ενημέρωσης, έντυπα, ηλεκτρονικά, ίσως και ραδιόφωνο κ.λ.π, ελεγχόμενα από λίγα χέρια, η ιστορία έχει αποδείξει ότι δεν μπορεί παρά να είναι δόλιος και ιδιοτελής.

Η έκδοση, η ιδιοκτησία, η διαχείριση ενός τέτοιου μέσου ενημέρωσης, έχει κόστος για να κυκλοφορήσει, όπως μέχρι σήμερα, σε όλη την γη .

Αν έχει καθαρά επαγγελματικά χαρακτηριστικά, που βασίζονται στο κέρδος και δεν συνδέεται ευθέως με τον εθελοντισμό, το πιο πιθανό είναι, για να έχει κίνητρο και για να αντέξει, να υπηρετεί και συγκεκριμένα συμφέροντα ακόμα κι αν αυτά καλύπτονται κάτω από το πλέγμα ενός συλλόγου μιας κίνησης ή οτιδήποτε τέτοιο.

Όπως και να έχει, δύσκολο να βρεθεί στην εποχή μας ένα έντιμο έντυπο μέσο που θα  αντικαταστήσει όλα όσα σήμαινε  η εφημερίδα “ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ”.

Ευχή μου είναι να μην ισχύσουν τα παραπάνω αρνητικά  σενάρια και να βρεθούν οι άνθρωποι που θα πάρουν την σκυτάλη και θα τύχουν της ανάλογης αποδοχής, γιατί σίγουρα υπάρχουν πολλοί πατριώτες μας μορφωμένοι, έντιμοι, καθαροί, συμπαθείς, που αγαπούν και σέβονται τον τόπο μας και τους ανθρώπους του !

Φοράμε τα γυαλιά μας αναμένοντας τις εξελίξεις, ώστε να “διαβάσουμε” το προφίλ, του ή των επίδοξων εκδοτών, που θα τολμήσουν να  μετρήσουν, το ηθικό κυρίως ανάστημά τους, με εκείνο της δημοσιογραφικής οικογένειας Τσαπάρα!!!!

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Σtheodoros5