Σημεία από την τοποθέτηση του Ιάσονα Φωτήλα, βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ, στην εκπομπή του ΣΚΑΙ «Αταίριαστοι» με τους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα, το πρωί της Πέμπτης 13 Φεβρουαρίου:

  • Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα εξαντλήσει την τετραετία. 
  • Τα μεγάλα έργα θα προχωρήσουν. Η Νέα Δημοκρατία θα ολοκληρώσει έγκαιρα και την Πατρών – Πύργου – εν αντιθέσει με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που ούτε ένα μέτρο δρόμου δεν έφτιαξε με την καταστροφική πολιτική που ακολουθούσε – και την υπογειοποίηση του τρένου στην Πάτρα. 
  • Υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο ώστε να αποσυμφορηθούν τα νησιά του Αιγαίου από τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Περιλαμβάνει πολιτικές όπως καταρχάς τη δημιουργία κλειστών κέντρων σε   και μεταφορά μεγάλου μέρους προσφύγων και μεταναστών στην ενδοχώρα. Επιπλέον πολιτική είναι η επιτάχυνση της εξέτασης των αιτήσεων ασύλου, ώστε όσοι δεν δικαιούνται προστασίας να επιστρέφουν στην πατρίδα τους και ήδη έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα. Είναι η ακριβώς αντίθετες πολιτικές από αυτές που έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και θα τα καταφέρουμε να τις υλοποιήσουμε. Απαιτείται όμως συνεργασία με τις τοπικές αρχές για να υλοποιηθούν γιατί αλλιώς η κατάσταση θα χειροτερέψει περαιτέρω. Η επίταξη χώρων ήταν απαραίτητη. Το πλωτό φράγμα έχει περισσότερο συμβολικό χαρακτήρα αποτροπής νέων εισροών που ήδη έχουν μειωθεί σε μεγάλο βαθμό. 

Μπορείτε να δείτε απόσπασμα της εκπομπής στην ηλεκτρονική διεύθυνση:  

https://www.youtube.com/watch?v=6_KasieGciQ&feature=youtu.be