Μία εβδομάδα μετά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, μία ομάδα γυναικών επιστημόνων και καλλιτεχνών έρχονται να «ταράξουν τα λιμνάζοντα νερά» με τη «Μεγάλη Εκδήλωση των Μικροπλαστικών» που διοργανώνει η SoSCIety και φιλοξενεί το Κέντρο Εριφύλη.

Σας περιμένουμε όλες και όλους σε μία περιβαλλοντική εκδήλωση έξω από τα καθιερωμένα στην οδό Σαχτούρη 64, Πάτρα (Κένρο Εριφύλη), την Τετάρτη 15 Μάρτη στις 6:30 μ.μ. 

Η εκδήλωση γίνεται με αφορμή την παρουσίαση των πρώτων αποτελεσμάτων της δράσης «Το Μεγάλο Κυνήγι των Μικροπλαστικών» στο οποίο συμμετέχουν περισσότερα από 25 σχολεία από την Πάτρα και ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς και πολλοί ιδιώτες. Οι παρευρισκόμενες/οι θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά δείγματα μικροπλαστικών: τα δακτυλικά αποτυπώματα της πλαστικής ρύπανσης των παραλιών.

Δηλώστε συμμετοχή εδώ:

https://forms.gle/wGS3bY8gM35By9FAA

Πρόγραμμα εκδήλωσης

A’ ΜΕΡΟΣ:

«Πλαστικά και μικροπλαστικά στο περιβάλλον»

Καραπαναγιώτη Χρυσή, Καθηγήτρια Τμήματος Χημείας Πανεπιστημίου Πατρών

«Το Μεγάλο Κυνήγι των Μικροπλαστικών & τα αποτελέσματά του»

Σταυρούλα Κορδέλλα, Περιβαλλοντολόγος – Ωκεανογράφος PhD, SoSCIety

Αλεξάνδρα Νότη, Γεωλόγος – Ωκεανογράφος PhD cand., SoSCIety

«RecyclART: Δημιουργική ανακύκλωση για να ανταποδώσουμε στο περιβάλλον»

Γεωργία Θανοπούλου, Project Coordinator

«Σχολεία στο κυνήγι των μικροπλαστικών»

Ελένη Αντωνακοπούλου, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΔΠΕ Αχαΐας

Ιωάννα Παπαϊωάννου, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΔΔΕ Αχαΐας

Β’ ΜΕΡΟΣ: Σύντομη Εισήγηση & Βιωματικό

«Η performance στην εκπαίδευση, όχημα ευαισθητοποίησης για τη ρύπανση από πλαστικά»

Μάρω Γαλάνη (PhD) Χορογράφος Performance maker ΕΕΠ Πανεπιστημίου Πατρών

Γ’ ΜΕΡΟΣ:

Μουσικό κλείσιμο της εκδήλωσης με το Φωνητικό σύνολο TIMBRES με υπεύθυνη τη Δώρα Πετρίδη. Περισσότερα για τις TIMBRES: https://fb.me/e/41VP1Aav9

Η εκδήλωση υλοποιείται στο πλαίσιο της δράσης “Το Μεγάλο Κυνήγι των Μικροπλαστικών” που υλοποιείται από την SoSCIety με δωρεά από το Κοινωφελές Ίδρυμα Α Κ Λασκαρίδη στο πλαίσιο του προγράμματος Σημεία Στήριξης “Μικρές δωρεές, μεγάλες ιδέες” που συγχρηματοδοτούν 8 κοινωφελείς οργανισμοί και την εθελοντική συμμετοχή της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας, του Εργαστηρίου Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας, Τμήμ. Γεωλογίας, και της Χρυσής Καραπαναγιώτη Καθηγήτριας, Τμήματος Χημείας, Πανεπιστημίου Πατρών.