Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας λειτούργησαν συνολικά 1.596 εκλογικά Τμήματα και 5 ειδικά Εκλογικά Τμήματα ετεροδημοτών, στις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας, όπου σήμερα Κυριακή 21/05/2023, άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα οι 691.887 εκλογείς της Δυτικής Ελλάδας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΡΟΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Στην Π.Ε. Αχαΐαςτο εκλογικό σώμα ανέρχεται σε 280.114 εκλογείς και τα εκλογικά τμήματα είναι 632.

Στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας το εκλογικό σώμα αποτελείται από 231.222 εκλογείς και τα εκλογικά τμήματα είναι 554.

Στην Π.Ε. Ηλείας οι 165.379 εκλογείς ψήφισαν σε 410 εκλογικά τμήματα.

Οι 15.172 ετεροδημότες από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα στις περιοχές όπου διαμένουν και σε 50 Ειδικά Εκλογικά Τμήματα Ετεροδημοτών που συστάθηκαν σε όλη τη χώρα.

 

Η μετάδοση των αποτελεσμάτων των Εθνικών Εκλογών της 21ης Μαΐου 2023 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα γίνει και για τις τρεις Περιφερειακές Ενότητες (Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Ηλεία) με τη χρήση ενιαίου Πληροφοριακού Συστήματος.

Με το Ειδικό Πληροφοριακό Σύστημα, τα αποτελέσματα σε Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Ηλεία και συγκεντρωτικά στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα μεταδίδονται από την ειδική σελίδα https://ekloges2023.pde.gov.gr/ της Π.Δ.Ε. και μέσω του Εθνικού Δικτύου Δημόσιας Διοίκησης ΣΥΖΕΥΞΙΣ.

Τα αποτελέσματα των κομμάτων συλλέγονται μέσω του συστήματος ΙΡΙΔΑ 2.0 του Υπουργείου Εσωτερικών και καταχωρούνται στο «Ειδικό Πληροφοριακό Σύστημα Εθνικών Εκλογών 2023». 

Τα στοιχεία που υπολογίζει και εκδίδει το Πληροφοριακό Σύστημα είναι ψήφοι και ποσοστά κομμάτων ανά Εκλογικό Τμήμα, Δημοτικό Διαμέρισμα, Δημοτική Ενότητα, Δήμο, Περιφερειακή Ενότητα (Νομό) και στην Περιφέρεια.

Σε κάθε ΠΕ έχει διαμορφωθεί αίθουσα Τύπου για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ που ενδεχομένως θελήσουν να χρησιμοποιήσουν. 

Στις εκλογές αυτές αξιοποιούνται υποδομές του Εθνικού Δικτύου Δημόσιας Διοίκησης ΣΥΖΕΥΞΙΣ και του Μητροπολιτικού Δικτύου Οπτικών Ινών (ΜΑΝ) του Δήμου Πατρέων (1Gbps), οι κρατικές υποδομές νέφους (Gcloud) της Γ.Γ.Π.Σ., το Σύστημα Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων ΙΡΙΔΑ 2.0 του Υπουργείου Εσωτερικών και υπάρχει άμεση συνεργασία με το Εθνικό Δίκτυο Διαχείρισης Περιστατικών Ασφάλειας του Υπουργείου Εσωτερικών για την ασφαλή έναντι ηλεκτρονικών επιθέσεων μετάδοση των αποτελεσμάτων.