Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας ενημερώνει το χριστεπώνυμο πλήρωμά της ότι ολοκληρώθηκε η «ΛΒ’ Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας», με θέμα: «Αιρετικές θεωρήσεις, χρήσεις και μεταφράσεις της Αγίας Γραφής».

Η  Συνδιάσκεψη, φιλοξενούμενη από την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας, πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Πύργου κατά το διάστημα από 18 έως 20 Οκτωβρίου ε.έ. και τελούσε υπό την αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Στην εν θέματι Συνδιάσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών και εντεταλμένοι των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Κρήτης και της Δωδεκανήσου, ενώ την Ιερά Μητρόπολή μας εκπροσώπησε επαξίως ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μυλωνάς – Ιεροκήρυκας, συμμετέχοντας και συμβάλλοντας στη συναγωγή εποικοδομητικών, επιστημονικών πορισμάτων, τα οποία θα αποσταλούν από την Συνοδική Επιτροπή επί των αιρέσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τις Ιερές Μητροπόλεις, με σκοπό την εμπεριστατωμένη ενημέρωση αυτών.