Η Ώρα Πατρών καλεί τους Πατρινούς να συμμετέχουν στην κινητοποίηση που θα γίνει την Κυριακή 6 Νοεμβρίου ώρα 11:00 από την Eπιτροπή αγώνα και το Δήμο Πατρέων.
Τα αιτήματα της υπογειοποίησης του τρένου και της παραχώρησης του Ριγανόκαμπου είναι Δίκαια, έχουμε επιχειρηματολογήσει επανειλημμένως.
Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε σχεδιάσει την υπογειοποίηση από το Ρίο έως το νέο λιμάνι, είχε καταθέσει τις προμελέτες και την οριστική μελέτη στην Περιφέρεια , το Δήμο και τους φορείς παράλληλα με υποδομές για light train στα δυτικά της πόλης.
Δυστυχώς έπειτα από τρία χρόνια κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει παραδοθεί ούτε ένα μέτρο  σιδηροδρομικής γραμμής.
Επί εννέα μήνες ο κ. Καραμανλής έλεγε ότι δεν υπάρχουν σχέδια. Κατόπιν ότι το έργο είναι φαραωνικό και στη συνέχεια ο πρωθυπουργός από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ότι δεν το εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Προφανώς λείπει η πολιτική βούληση. Ακόμα και η γραμμή Κιάτο Αίγιο που εγκαινιάστηκε τον Ιούνιο του 2019 υπολειτουργεί, ενώ μόλις αυτές τις ημέρες ενημερώθηκε η Βουλή το έργο Ροδοδάφνη-Ρίο. Οι προσδοκίες που καλλιεργούνται ότι ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στην Πάτρα θα αναγγείλει την υπογειοποίηση είναι δώρο,  άδωρο και πρόκειται για ένα προεκλογικό τερτίπι. Γνωρίζουμε ότι η όποια υπόσχεση με τις διαδικασίες που θα τρέξουν δεν μπορεί να υλοποιηθεί από αυτή την κυβέρνηση αλλά από την επόμενη… Μάλλον έρχεται να ξεγελάσει με καθρεφτάκια τους ιθαγενείς….
Έχει όμως και η Δημοτική αρχή του κ. Πελετίδη τις ευθύνες της
  • :Ενώ είχε μία ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου από τον Οκτώβριο του 2019 δεν φρόντισε να την διεκδικήσει σθεναρά όπως με την προηγούμενη κυβέρνηση.
  • Επικαλείται την ενότητα και καλεί όλους τους Πατρινούς ενώ εξαρχής την έχει τορπιλίσει. Στις συναντήσεις με τον κ. Καραμανλή είχε μαζί του ΜΟΝΟ φίλα προσκείμενους συλλόγους. ΑΡΝΉΘΗΚΕ στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και τους φορείς της Πάτρας να τον συνοδεύσουν.
  • Δεν έφερε το θέμα για συζήτηση στην Επιτροπή Διαβούλευσης το ανώτερο όργανο Διαβούλευσης της πόλης.
  • Αρνήθηκε την πρόταση της Ώρας Πατρών να οργανώσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας όταν ήρθε να μιλήσει ο κ. Καραμανλής στην Αχαΐα Κλάους το 2020. Έτσι βρέθηκε μόνο η Ώρα Πατρών με άλλους φορείς.
Η παράταξη μας με συνέπεια όλο αυτό το διάστημα διεκδίκησε την υπογειοποίηση του τρένου με δελτία τύπου, ακτιβιστικές ενέργειες, με φυλλάδιο που μοιράσαμε σε όλη την πόλη κρατώντας ζωντανό το αίτημα της πόλης.
Το ίδιο ισχύει και για την παράδοση του Ριγανόκαμπου στο Δήμο Πατρέων. Χρειάζεται όμως για όλα αυτά να υπάρχει ένα σχέδιο από την δημοτική αρχή το οποίο από ότι φαίνεται δεν υπάρχει. Καμία ουσιαστική ενέργεια επί τέσσερα χρόνια για το παραλιακό μέτωπο που της παραχωρήθηκε από την κυβέρνηση.
Να μην υψώσουμε νέα τείχη στην πόλη να διεκδικήσουμε νέους χώρους που θα τους αξιοποιήσουμε με ένα ολοκληρωμένο επιστημονικά καταρτισμένο σχέδιο.