Στον Δήμο Πατρέων, αρχικά, θα τοποθετηθούν 16 παγκάκια σε διάφορα σημεία του κέντρου.

Περπατάτε στο κέντρο και σας έχει τύχει αρκετές φορές να κλείσει το κινητό σας από μπαταρία; Δεν χρειάζεται ανησυχία πλέον! Η υλοποίηση του έργου για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου από το Δήμο Πατρέων δίνει λύση για ξεκούραση και δωρεάν φόρτιση.

Τις προηγούμενες ημέρες τοποθετήθηκαν στην πλατεία Ολγας τα πρώτα ηλιακά αυτοφορτιζόμενα παγκάκια! Στα ηλιακά παγκάκια, συσσωρεύεται ηλιακή ενέργεια πoυ επιτρέπει την φόρτιση του κινητού τηλεφώνου ή του τάμπλετ των πολιτών που θα κάθονται για λίγο σε αυτά, ενώ το μόνο που χρειάζονται μαζί τους οι πολίτες είναι το καλώδιο της φόρτισης.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει παρουσιάσει η «Π» στο παρελθόν, συνολικά θα τοποθετηθούν 16 παγκάκια σε διάφορα σημεία του κέντρου της Πάτρας σε πρώτη φάση.

Ωστόσο, το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου δεν περιλαμβάνει μόνο τα έξυπνα παγκάκια, αλλά και άλλες νέες τεχνολογίες και έξυπνες εφαρμογές. Από τη μια, το έργο κινείται στην κατεύθυνση της έξυπνης βιώσιμης αστικής κινητικότητας και από την άλλη στην κατεύθυνση της ανακύκλωσης και της ανάπτυξης δικτύου των ρευμάτων. Η περιοχή των παρεμβάσεων περιλαμβάνει την οδό Κωνσταντινουπόλεως, περνάει από την Καρόλου, έχει μέσα του τα τμήματα της Μαιζώνος, της Ρήγα Φεραίου και της Κορίνθου που βρίσκονται εκεί και φτάνει έως την πλατεία Ολγας.

Η πρώτη κατεύθυνση περιλαμβάνει δωρεάν Wifi σε 23 σημεία, ηλιακά παγκάκια μοντέρνα σχεδιασμένα, ηλιακούς φορτιστές που αποτελούν αυτόνομες ενεργειακές μονάδες, τρεις έξυπνες φωτεινές διαβάσεις πεζών που θα συνθέτουν ένα σύγχρονο σύστημα ασφαλούς διέλευσης πεζών και 62 θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης (56 συμβατικές και 6 για ΑμεΑ και θέσεις φορτοεκφόρτωσης) που θα δείχνουν σε πραγματικό χρόνο αν είναι πιασμένες.

Η δεύτερη κατεύθυνση των έξυπνων εφαρμογών εμπεριέχει την αντικατάσταση των μπλε κάδων ανακύκλωσης (αυτή τη στιγμή στην περιοχή του Open Mall είναι 26), με 23 ημιυπόγειους κάδους που θα έχουν διαφορετικά χρώματα, θα ανήκουν δηλαδή σε ξεχωριστά ρεύματα. Ολα όσα περιλαμβάνονται στο Open Mall θα τοποθετηθούν σταδιακά το επόμενο διάστημα.

Πηγή: pelop.gr