Χρώματα, «υγιής» αθλητισμός, αισιοδοξία. Αυτή ήταν χθες η Πάτρα με την πόλη να κινείται στους ρυθμούς του Ημιμαραθωνίου «Φ. Τσιμιγκάτος», στη μνήμη του μεγάλο πατρινού μαραθωνοδρόμου. Κοσμοπλημμύρα και «δίψα» για ανάλογες αθλητικές δράσεις στο μέλλον.

Η Πάτρα κέρδισε το στοίχημα της διοργάνωσης μιας σπουδαία αθλητικής εκδήλωσης όπως ο 1ος Ημιμαραθώνιος «Φάνης Τσιμιγκάτος», που πραγματοποιήθηκε χθες με μεγάλη επιτυχία.

Περίπου 2.500 δρομείς συμμετείχαν στις τρεις κατηγορίες του αγώνα και έδειξαν πως η πόλη μπορεί εύκολα να συναγωνιστεί άλλες σε εκδηλώσεις δρομικών αγωνισμάτων.

Οι φωτογραφίες «μιλούν» από μόνες τους με το παρκινγκ δίπλα στο ΝΟΠ, αλλά και ολόκληρη την παραλιακή ζώνη που ήταν η διαδρομή για τον Ημιμαραθώνιο να πλημμυρίζει από κόσμο και χρώματα από τα μπλουζάκια που φορούσαν.

Ούτε ο αέρας που επικρατούσε χθες το απόγευμα για κάποιες ώρες πτόησε τους δρομείς οι οποίοι «αγκάλιασαν» την πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής. Θετικά ήταν τα σχόλια και για τη διαδρομή, η οποία ξεκινούσε διπλά από το Νότιο Πάρκο και έφτανε μέχρι το πρώην κολυμβητήριο της Αγυιάς με τους δρομείς να τερματίζουν στο σημείο της εκκίνησης.

Η Πάτρα πλημμύρισε με κόσμο και χρώματα - 2.500 δρομείς γέμισαν τους δρόμους ΦΩΤΟ Η Πάτρα πλημμύρισε με κόσμο και χρώματα - 2.500 δρομείς γέμισαν τους δρόμους ΦΩΤΟ Η Πάτρα πλημμύρισε με κόσμο και χρώματα - 2.500 δρομείς γέμισαν τους δρόμους ΦΩΤΟ Η Πάτρα πλημμύρισε με κόσμο και χρώματα - 2.500 δρομείς γέμισαν τους δρόμους ΦΩΤΟ Η Πάτρα πλημμύρισε με κόσμο και χρώματα - 2.500 δρομείς γέμισαν τους δρόμους ΦΩΤΟ Η Πάτρα πλημμύρισε με κόσμο και χρώματα - 2.500 δρομείς γέμισαν τους δρόμους ΦΩΤΟ Η Πάτρα πλημμύρισε με κόσμο και χρώματα - 2.500 δρομείς γέμισαν τους δρόμους ΦΩΤΟ Η Πάτρα πλημμύρισε με κόσμο και χρώματα - 2.500 δρομείς γέμισαν τους δρόμους ΦΩΤΟ Η Πάτρα πλημμύρισε με κόσμο και χρώματα - 2.500 δρομείς γέμισαν τους δρόμους ΦΩΤΟ Η Πάτρα πλημμύρισε με κόσμο και χρώματα - 2.500 δρομείς γέμισαν τους δρόμους ΦΩΤΟ Η Πάτρα πλημμύρισε με κόσμο και χρώματα - 2.500 δρομείς γέμισαν τους δρόμους ΦΩΤΟ

ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΚΑΙ «ΝΟΥΡΕΓΙΕΦ»
Χθες στην Πάτρα βρέθηκε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, ο γνωστός προπονητής στίβου Γιώργος Πομάσκι, η πατρινή μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου η οποία έτρεξε ήταν πρέσβειρα του αγώνα, αλλά και ο «Νουρέγιεφ» του ελληνικού μπάσκετ, Κώστας Πετρόπουλος.
Φυσικά στο σημείο εκκίνησης, ήταν από νωρίς ο Δήμαρχος Πατρεών Κώστας Πελετίδης, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Τάκης Πετρόπουλος και όλα τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής προκειμένου να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα.

ΠΑΤΡΙΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΠΙΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Όλοι όσοι συμμετείχαν στον χθεσινό αγώνα ήταν νικητές όμως για την ιστορία να αναφέρουμε και τους τρεις πρώτες στην κατηγορία των 5.000μ. και του Ημιμαραθωνιου καθώς στα 1000μ. δεν υπήρξαν νικητές και απονομές.

Στις γυναίκες την 2η θέση πήρε η Λίλιαν Λέλεη από την Κένυα και την 3η θέση η Ντένις Δημάκη από τον ΓΑΣ Ιλισσός.

Στους άνδρες την 1η θέση ο Αχμετ Οούντα από την Ιταλία, την 2η θέση ο Αντέμε Κουνεο από την Ιταλία και την 3η θέση ο Κώστας Σταμούλης από τον ΓΑΣ Αγρίνιου.

Στα 5.000μ. μέτρα, στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Ισαβέλλα Κοτσαχείλη του Πανιωνίου με 17.50, η Πατρινή Ιωάννα Λαβράνου της Ολυμπιάδας με 19.38 και η Εύη Αυγέρη με 20.28 η οποία έτρεχε ανεξάρτητη.

Στους άνδρες, πρώτος ήταν ο Ντένις Κολιός του ΑΓΣ Ιωάννινων με 15.54, στην 2η θέση ο Φίλιππος Σιώμος-Γκύζας, επίσης του ΑΓΣΙ με 16.14 και την 3η θέση ο Πατρινός Γιάννης Μπάρλος του Κούρου Πατρών.

Πηγή: pelop.gr