Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει και στηρίζει τη διοργάνωσης Adidas Next Generation Tournament (ANGT), που διεξαγάγειο  ΑΣΠ Προμηθέας από σήμερα Παρασκευή 10 έως και την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023,  στο Εθνικό Κλειστό Γυμναστήριο «Δημήτριος Τόφαλος».

Πρόκειται για το διεθνές τουρνουά μπάσκετ Εφήβων που αφορά την ηλικιακή κατηγορία κάτω των 18 ετών, στο οποίο συμμετέχουν οι καλύτεροι αθλητικοί σύλλογοι και ακαδημίες μπάσκετ στην Ευρώπη. Αποτελεί θυγατρική διοργάνωση της Euroleague Basketball, που είναι η υπεύθυνη αρχή για την διεξαγωγή των δύο ευρωπαϊκών ανδρικών διοργανώσεων με την μεγαλύτερη απήχηση σε συλλογικό επίπεδο, της Euroleague και του Euro Cup.

Στην διοργάνωση συμμετέχουν 32 ομάδες, από 13 διαφορετικές χώρες, που διαγωνίζονται σε 4 προκριματικά τουρνουά, τα οποία διεξάγονται σε 4 διαφορετικές πόλεις (φέτος σε Μόναχο, το Ζαντάρ, Βελιγράδι και Πάτρα). Από αυτά τα τουρνουά θα προκύψουν 8 ομάδες, οι οποίες θα συγκροτήσουν την τελική οκτάδα. Στο ANGT της Πάτρας αναμένεται να δώσουν το παρόν κορυφαίοι προπονητές και ανιχνευτές ταλέντων από όλη την Ευρώπη, ενώ θα υπάρχει και διαδικτυακή μετάδοση live-streaming. 

«Πρόκειται για άλλη μια εξαιρετική ευκαιρία για την Πάτρα να δείξει ότι μπορεί να φιλοξενήσει με επιτυχία διοργανώσεις υψηλών απαιτήσεων καιπαράλληλα, να αναδειχθεί η ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδος ως τουριστικός προορισμός» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος.