Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Πολιτισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ.

Ανακοίνωση για τον ορισμό της νέας διευθύντριας της Εθνικής Πινακοθήκης από το ΥΠΠΟΑ εξέδωσε η βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Πολιτισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σία Αναγνωστοπούλου.

Όπως αναφέρει: Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοίνωσε με δελτίο τύπου τον ορισμό της Σ. Τσιάρα στη θέση της Διευθύντριας της Εθνικής Πινακοθήκης.
Για μια ομαλή μετάβαση στη νέα εποχή της Πινακοθήκης, είναι, ωστόσο, επιβεβλημένο να μην επαναληφθεί το μοντέλο μιας σχεδόν ισόβιας διοίκησης, βασισμένης στην ενός ανδρός -ή γυναικός- αρχή που ορίζει όχι μόνο τους σκοπούς του οργανισμού, αλλά και τις αρχές πάνω στις οποίες βασίζεται η λειτουργία του.
Πάγια θέση μας είναι ότι ανεξαρτήτως προσώπων, οι ανοιχτές δημόσιες διαδικασίες, και όχι η τοποθέτηση και ο διορισμός των επικεφαλής σε θεσμούς και εμβληματικούς δημόσιους πολιτιστικούς οργανισμούς όπως είναι η Εθνική Πινακοθήκη, εξασφαλίζουν την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των ανθρώπινων πόρων και δείχνουν πραγματικά πως το ΥΠΠΟΑ ενδιαφέρεται να κάνει βήματα προς τον εκδημοκρατισμό, τη διαφάνεια, την καινοτομία αλλά κυρίως την αξιοκρατία.
Αυτό δεν αποτελεί σε καμιά περίπτωση μομφή στο πρόσωπο της κ. Τσιάρα, ιστορικού τέχνης, επιμελήτριας, διευθύντριας του ΜΟΜus – Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και της Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης. Αντιθέτως, της ευχόμαστε καλή δύναμη στα καινούργια της καθήκοντα. Η κριτική που ασκούμε αφορά τη διαδικασία του διορισμού με απευθείας ανάθεση που ακολούθησε η υπουργός Πολιτισμού, υπονομεύοντας εν τέλει και το δύσκολο έργο που έχει να επιτελέσει η νέα διευθύντρια.