Σχετικά με το κόμμα Κασιδιάρη, η κ. Αναγνωστοπούλου σημείωσε: «Θεωρώ πραγματικά σχήμα οξύμωρο και λίγο θράσος το να λέει η Νέα Δημοκρατία, αλλά ακόμα και το ΠΑΣΟΚ, γιατί δεν καταθέσαμε εμείς υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για το κόμμα Κασιδιάρη. Καταθέσαμε τροπολογία στη Βουλή, ότι όταν ένα κόμμα είναι καταδικασμένο ως εγκληματική οργάνωση, για συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, όπως ο Κασιδιάρης, δε συμμετέχει στις εκλογές. Αντί λοιπόν να έχει υιοθετηθεί και να έχει ψηφιστεί η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ και να έχουμε τελειώσει με αυτή την υπόθεση, ενός καταδικασθέντα εγκληματία, πρωτόδικα τουλάχιστον, σέρνουμε επί τόσες μέρες το θέμα Κασιδιάρη. Και πριμοδοτεί ένα σύστημα τον Κασιδιάρη θέτοντάς τον στο επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης. Αυτά όλα θα είχαν λήξει με μία ψηφοφορία η οποία θα ήταν υπέρ της τροπολογίας του ΣΥΡΙΖΑ που προέβλεπε αυτό ακριβώς.

Όσο για αυτά που λένε οι δημοσκοπήσεις και κάποιοι άλλοι ότι οι ψηφοφόροι του κόμματος Κασιδιάρη θα μετακινηθούν στον ΣΥΡΙΖΑ, αυτά είναι αστειότητες. Αν είναι δυνατόν ψηφοφόροι της Χ.Α. και του Κασιδιάρη να μετακομίζουν στο ΣΥΡΙΖΑ! Αυτά αν δεν είναι υποβολιμαία από κάπου, δεν ξέρω από πού μπορεί να προέρχονται. Είναι δυνατόν ψηφοφόροι της Χ.Α. που ψηφίζουν Κασιδιάρη να έρθουν να μετακομίσουν στο ΣΥΡΙΖΑ; Είμαστε οι κύριοι ιδεολογικοί και πολιτικοί αντίπαλοι εδώ και άπειρα χρόνια σε όλη μας την ιστορία. Αυτά είναι εκ του πονηρού. Και ποιος τα διαδίδει αυτά; Ένα κόμμα όπως η Νέα Δημοκρατία που έχει στο εσωτερικό της ανθρώπους που προέρχονται από την ακροδεξιά και οι οποίοι, όπως ο Βορίδης από τη νεολαία των χουντικών, της περίφημης ΕΠΕΝ. Τώρα να μη λέμε αστειότητες!».

Σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη για την πολιτική που θα ασκήσει η νέα κυβέρνηση της ΝΔ αν εκλεγεί πάλι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στον τομέα της Δημόσιας Υγείας, ανέφερε: «Το να μιλάει ο κ. Μητσοτάκης για ΕΣΥ και για Δημόσια Υγεία είναι αντιφατικό ευθύς εξαρχής. Ζήσαμε τη διακυβέρνησή του. Δυστυχώς είχαμε την πανδημία, αλλά επειδή υπήρχε η πανδημία δεν προχώρησε το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για συγχωνεύσεις νοσοκομείων. Θα είχε ολοκληρωθεί αυτό αυτή την τετραετία και μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης είπε και νομίζω ότι το είπε και χτες ότι, δεν μπορούμε να έχουμε νοσοκομεία ανά 30.000 πληθυσμό και τα οποία δε λειτουργούν σωστά κλπ. Πράγμα που φέρνει πάλι τις συγχωνεύσεις από το παράθυρο. Δεύτερον, ζήσαμε τα αποτελέσματα της πανδημίας και πώς πέθαινε ο κόσμος εκτός ΜΕΘ. Καταντήσαμε να είμαστε η πρώτη χώρα σε θανάτους ασθενών εκτός ΜΕΘ αναλογικά με τον πληθυσμό μας βέβαια. Όλα αυτά λοιπόν που λέει ο κ. Μητσοτάκης και τα οποία θα μπορούσε να τα είχε κάνει αυτή την τετραετία, όχι μόνο δεν τα έκανε, αλλά έκανε αυτά τα οποία δείχνουν τον προσανατολισμό του για το τι θεωρεί Εθνικό Σύστημα Υγείας. Έχουμε το νόμο Πλεύρη-Γκάγκα για την ιδιωτικοποίηση εσωτερικά του ΕΣΥ, έχουμε την ιδιωτικοποίηση του Παιδοογκολογικού Νοσοκομείου “Ελπίδα”, έχουμε δηλαδή όλα τα δείγματα για το πού μας πηγαίνουν. Και έχουμε βέβαια το κυριότερο, το νόμο της Γκάγκα, την εγκύκλιο που αναφέρεται στις εφημερίες και στο ότι όλοι οι γιατροί ανεξαρτήτως ειδικότητας θα κάνουν εφημερίες. Δηλαδή ο οφθαλμίατρος θα μπορεί να εξετάζει ασθενή που πάει στα επείγοντα με γυναικολογικό πρόβλημα. Οι ίδιοι γιατροί χρησιμοποίησαν μία καταλυτική έκφραση. Είπαν ότι αυτό θα είναι τα Τέμπη του ΕΣΥ. Άρα λοιπόν ότι και να πει ο κύριος Μητσοτάκης ως υπόσχεση, λέει γενικά ωραία λόγια. Είπε τόσο λογικά στοιχεία που αν τα βάλει κανείς κάτω και τα συγκρίνει με την τετραετία που πέρασε στο ΕΣΥ, μόνο θλίψη του δημιουργεί.. Γιατί είπε “κάναμε προσλήψεις”, προσλήψεις με συμβάσεις. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να μονιμοποιηθούν. Το επικουρικό προσωπικό. Για να έχεις ένα σύστημα υγείας με προοπτική, πρέπει να γίνουν μόνιμες προσλήψεις. Πρέπει να γίνουν αυξήσεις μισθών, που λέμε εμείς, στα 2.000 ευρώ. Πρέπει να υπάρξει εξυγίανση και κυρίως τεράστια στήριξη από την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Εάν δε στηρίξουμε την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, πράγμα που είναι στο πρόγραμμά μας, δεν μπορούμε να φτάσουμε στο ΕΣΥ και να το στηρίξουμε, δηλαδή την τριτοβάθμια, τα νοσοκομεία μας».

Ερωτηθείσα για το διακύβευμα των εκλογών της 21ης Μαΐου, η υποψήφια βουλευτής σημείωσε: «Νομίζω ότι σε αυτές τις εκλογές η χώρα είναι στην πιο κρίσιμη ιστορική καμπή, μεταπολιτευτικά. Γιατί η χώρα έχει δύο δρόμους: Ή θα πάει σε ένα δρόμο με ένα σκληρά νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα όπου και η ιδιωτικοποίηση όχι μόνο της υγείας, του ΕΣΥ, αλλά και του νερού μπαίνει στο πρόγραμμα όπως μπήκε η ΔΕΗ, όπως μπήκανε χίλια δυο άλλα, κυρίως όμως το νερό και βέβαια η συσσώρευση πλούτου στα χέρια λίγων, ή θα πάμε πια σε μία ανάπτυξη η οποία θα έχει κοινωνικό πρόσημο. Θα αμβλύνει τις κοινωνικές ανισότητες, θα έχουμε αναδιανομή του πλούτου στην κοινωνία, θα έχουμε δηλαδή μία χώρα με δικαιοσύνη που θα μπορεί να κρατήσει με εργασιακούς κανόνες, με εργασιακά δικαιώματα και τους νέους ανθρώπους στην Ελλάδα, αλλά βεβαίως και τους μεγαλύτερους ανθρώπους που θα αισθάνονται ότι αυτή η περίοδος της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα δεν πήγε χαμένη. Άρα λοιπόν για μας μία προοδευτική δημοκρατική κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό που θα δώσει προοπτική στη χώρα».

Τέλος η κ. Αναγνωστοπούλου για την Αχαΐα τόνισε: «Στην Αχαΐα μπορούν και πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα. Δεν έγινε τίποτα αυτή την τετραετία. Ευτυχώς έγινε η Πατρών-Κορίνθου. Ευτυχώς, γιατί ήταν ντροπή η τρίτη πόλη της χώρας να συνδέεται με την πρωτεύουσα με κείνο το δρόμο που δεν τελείωνε ποτέ. Ο σιδηρόδρομος έφτασε μέχρι το Αίγιο, δεν έπεσε ούτε χαλίκι. Η Πατρών-Πύργου έγινε άλλη μία φορά το γεφύρι της Άρτας, πρέπει να τελειώσει άμεσα. Και από κει και πέρα πρωτογενής τομέας. Εάν δεν πέσει το κόστος της παραγωγής… η περιοχή μας είναι εξαιρετική! Θα μπορούσε να έχει έναν πρωτογενή τομέα που να γίνει ο μεγάλος αναπτυξιακός μοχλός. Η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Έχουμε πόλεις, η Πάτρα κατεξοχήν αλλά και το Αίγιο, με σοβαρή μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Aυτοί οι άνθρωποι επιβίωσαν τη δεκαετία της κρίσης. Σημαίνει ότι έχουνε μία τεχνογνωσία που το κράτος πρέπει να λάβει υπόψη. Αυτοί οι άνθρωποι δε θέλουνε διευκολύνσεις? Δε θέλουνε τράπεζα η οποία να τους στηρίζει; Ξέρετε τώρα τα έβγαλε το Euroactiv, δεν τα λέμε εμείς, από το ταμείο ανάκαμψης 622 εκατομμύρια ευρώ πήγανε σε ελάχιστους μεγάλους και στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, εμπόριο και στον αγροτικό τομέα δεν έπεσε τίποτα. Εμείς λοιπόν ονειρευόμαστε, οραματιζόμαστε μία Αχαΐα που έχει δυνατότητες, έχει πανεπιστήμιο, το οποίο είναι πάρα πολύ σοβαρό πανεπιστήμιο, έχει νοσοκομεία τα οποία πρέπει να στηριχτούν. Μια βόλτα στο Ρίο και στον Άγιο Ανδρέα, αλλά και στο Καραμανδάνειο δείχνει τη φθορά αλλά και την κατάπτωση. Άρα λοιπόν έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε στην Αχαΐα».

https://youtu.be/q1NP4NPGcqo