Η βράβευση της Μαρίνας Γαβριλάκη – Ρέλλου στο Μέγαρο Μουσικής..

“Η βράβευση αφορούσε την πρωτιά της Μαρίνας στο σχολείο της 4ο ΓΕΛ Γαλατσίου  κατά το σχολικό έτος 2018-2019, και συνοδευόταν από έπαινο και το χρηματικό έπαθλο των 800€ από την eurobank”

Πραγματικά ένα ευχαριστώ είναι λίγο για όλους εκείνους που στάθηκαν αρωγοί στον αγώνα μου και πέρσι και φέτος και πάντοτε. Περισσότερο, όμως ευγνωμωνώ τη οικογένειά μου και τη μητέρα μου που είμαι σίγουρη πως συνεχίζει να είναι περήφανη για μένα και τον αδελφό μου από κει ψηλά.

Μέσω αυτής μου της βράβευσης θα ήθελα να αποδείξω πως η προσπάθεια, η επιμονή και το πείσμα ανταμείβονται επάξια και αξίζει να καταβληθούν σε κάθε περίπτωση .

Γι’αυτό θα ήθελα να παροτρύνω και τα νέα παιδιά να βάζουν στόχους, να προσηλώνονται σε αυτούς, να ξεπερνούν οποία δυσκολία και να έχουν πίστη στον εαυτό τους γιατί το μέλλον μας ανήκει!

Είναι σχεδόν βέβαιο όμως, πως στην πορεία τους, πέρα από τις μαθησιακές θα αντιμετωπίσουν και άλλες δυσκολίες. Όσον αφορά την αρνητική κριτική του κοινωνικού περίγυρου, αξίζει να έχουν κατά νου τη μαντινάδα του πατέρα μου, που θυμάμαι πάντοτε:

Οποίο πουλί ψηλά πέτα
αυτό πυροβολούν,
κι οποίο δεντρί κάνει καρπό
αυτό πετροβολούν!