Δεν θα παραστεί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Η επίσκεψη αναβλήθηκε διότι ο θα μεταβεί στην Κύπρο για την κηδεία του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κύπρου, Χρυσοστόμου.

Ημιαργία κηρύχθηκε η σημερινή ημέρα στο Μεσολόγγι με απόφαση του δημάρχου Κώστα Λύρου, με αφορμή την υποδοχή και την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Δαμασκηνού.

Χωρίς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο θα γίνει τελικά η υποδοχή και ενθρόνιση του Μητροπολίτη Δαμασκηνού σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο. Αν και είχε προγραμματιστεί η επίσκεψη του στις δύο πόλεις, η επίσκεψη αναβλήθηκε διότι ο Αρχιεπίσκοπος θα μεταβεί στην Κύπρο για την κηδεία του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κύπρου, Κυρού Χρυσοστόμου.Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσοστόμου Β’, εκοιμήθη τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου στις 06:45 το πρωί. Η εξόδιος ακολουθία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β’ θα τελεστεί το Σάββατο 12 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία.

Στην χθεσινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, ο δήμαρχος ΙΠ Μεσολογγίου τόνισε πως είναι μια σημαντική ημέρα για την Ορθοδοξία και οι δημότες αλλά και όλοι οι πιστοί της Μητροπόλεως ενωμένοι, θα υποδεχθούν με ενθουσιασμό και ελπίδα το νέο Μητροπολίτη. Οι προετοιμασίες ήταν πυρετώδεις τις περασμένες ημέρες και η υποδοχή προβλέπεται στην κεντρική πλατεία Μεσολογγίου.

Στη συνέχεια θα σχηματιστεί πομπή η οποία θα διέλθει από τη Χ. Τρικούπη, Λόρδου Βύρωνος, Ραζηκότσικα, Χρυσογέλου και Πλατεία Αγίου Σπυρίδωνος. Στον Μητροπολιτικό ναό Αγιου Σπυρίδωνος θα πραγματοποιηθεί η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη. Τέλος, χθες, ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός έδωσε τη διαβεβαίωση ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Πηγή: pelop.gr