Στο Γραμματικό Ηλείας μετέβη ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου – Όπως δήλωσε δεν υπάρχει κίνδυνος για κατοικημένη περιοχή, ούτε έχει γίνει εκκένωση  – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Μαίνεται η φωτιά, από το μεσημέρι, σε δασική έκταση στην περιοχή Γραμματικό, στην Ηλεία. «Δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή, ούτε έχει γίνει εκκένωση περιοχής, λόγω της πυρκαγιάς», τόνισε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, ο οποίος μετέβη εσπευσμένα στην περιοχή.

«Η πυρκαγιά έχει κατεύθυνση προς το Χελιδόνι και στη νότια πλευρά της προς την περιοχή Πουρνάρι. Επαναλαμβάνω, δεν έχει γίνει εκκένωση περιοχής, απλώς έχουν ενημερωθεί οι κάτοικοι του Χελιδονιού να είναι σε ετοιμότητα», προσέθεσε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας.

Σε πύρινο κλοιό χωριά της Ολυμπίας (I)
ΦΩΤΙΑ ΛΑΝΤΖΟΙ ΑΜΟΝΤΑΡΙΣΤΑ

Στην περιοχή επιχειρούν αυτή την ώρα 119 πυροσβέστες με 34 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, υδροφόρες Ο.Τ.Α, βυτιοφόρα και μηχανήματα έργου, ενώ από αέρος συντρέχουν 2 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

Νωρίτερα, οι κάτοικοι της κοινότητας Χελιδόνι, του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, συγκεντρώθηκαν, για προληπτικούς λόγους, σε ασφαλές σημείο της κοινότητας.

grammatiko-ileias-fwtia
grammatiko-ileias-fwtia__2_
grammatiko-ileias-fwtia__3_
grammatiko-ileias-fwtia__1_
purkagia-grammatiko6
purkagia-grammatiko7

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα patrisnews.gr, οι φλόγες απειλούσαν τα χωριά Χελιδόνι, Καυκανιά και Πουρνάρι.

Σε πύρινο κλοιό χωριά της Ολυμπίας (II)
purkagia-grammatiko3
purkagia-grammatiko4
purkagia-grammatiko5

Στο Γραμματικό Ηλείας μετέβη εσπευσμένα, το απόγευμα της Παρασκευής, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου.

Έχει οριοθετηθεί, να σημειωθεί, η μεγάλη δασική πυρκαγιά στα Μέθανα Τροιζηνίας. Για την πυρκαγιά κινητοποιήθηκαν 20 πυροσβέστες με 5 οχήματα και 2 αεροσκάφη.

Τέλος, στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Τρίτη στην περιοχή Κεχριές Κορίνθου επιχειρούν 83 οχήματα με 300 πυροσβέστες, 11 ελικόπτερα, 6 αεροσκάφη, δύο υδροφόρες Ο.Τ.Α, τέσσεερα βυτιοφόρα και δύο μηχανήματα έργου.

πηγή – www.protothema.gr