Πατέρας και γιος, εντοπίστηκαν, έχοντας στην κατοχή τους, τρία σακίδια με 23 νάυλον συσκευασίες και κάνναβη συνολικού βάρους 21 χιλιάδων γραμμαρίων ενώ όπως εκτιμάται το όφελος που θα αποκομούσε η σπείρα από τις συγκεκριμένες παράνομες δοσοληψίες θα ξεπερνούσε τις 75 χιλιάδες ευρώ.

Πίσω από την τεράστια φυτεία των 670 δενδρυλλίων κάνναβης αλλά και των περισσότερων από 200 κιλών, μεταξύ άλλων κρύβονταν δυο Έλληνες, πατέρας και γιος, οι οποίοι την περασμένη Δευτέρα πιάστηκαν στα πράσα μέσα στην φυτεία, έχοντας ο πρώτος τον ρόλο της εποπτείας, του ανεφοδιασμού, της καλλιέργειας αλλά και της συγκομιδής της κάνναβης ενώ ο δεύτερος σύμφωνα με πληροφορίες, της εφημερίδας

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, που φέρνει σήμερα στην δημοσιότητα η εφ. «Πατρίς», η φυτεία είχε και δυο χρηματοδότες οι οποίοι παράλληλα, έβρισκαν τους εργάτες και συντόνιζαν την καλλιέργεια και την συγκομιδή ενώ υπήρχε και άτομο υπεύθυνο να επιτηρεί τον χώρο και να ενημερώνει για οποιαδήποτε κίνηση.

Την ημέρα, που η Αστυνομία έκανε «ντου» στην φυτεία αντίκρισε τα δενδρύλλια ύψους από 40 έως 250 εκατοστών αλλά και την αποξηραμένη κάνναβη έτοιμη για διακίνηση στην Αρτέμιδα Αττικής. Πατέρας και γιος, εντοπίστηκαν, έχοντας στην κατοχή τους, τρία σακίδια με 23 νάυλον συσκευασίες και κάνναβη συνολικού βάρους 21 χιλιάδων γραμμαρίων ενώ όπως εκτιμάται το όφελος που θα αποκομούσε η σπείρα από τις συγκεκριμένες παράνομες δοσοληψίες θα ξεπερνούσε τις 75 χιλιάδες ευρώ. Παράλληλα, βρέθηκε και ένα κυνηγετικό όπλο χωρίς να υπάρχει σχετική άδεια, αλλά και γεωργικά εργαλεία, ψεκαστήρι, λάστιχα και δυο κουβάδες.

Τα ευρήματα ωστόσο των Αρχών δεν σταμάτησαν εκεί αφού στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν Ρούβλια, Λίρες, Δολάρια, Κούνα Κροατίας και Κορώνα Σουηδίας, δείγμα ότι η πληρωμή γινόταν με ξένα νομίσματα.

Τους έπιασαν πριν προλάβουν να το «σκάσουν»

Εν τω μεταξύ, χθες, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου προχώρησε σε πέντε ακόμα συλλήψεις αλλοδαπών στην Αχλαδινή που εμπλέκονταν με διακριτούς ρόλους, στην μεγάλη φυτεία ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, οι Αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας και της Δίωξης Ναρκωτικών, αξιοποιώντας πληροφορίες και δρώντας αστραπιαία μετέβησαν στο χωριό της Αρχαίας Ολυμπίας και κατάφεραν να συλλάβουν τα πέντε άτομα, την στιγμή μάλιστα που εκείνα ετοιμάζονταν να διαφύγουν από το νομό προκειμένου να μην τους εντοπίσουν.

Πηγή: patrisnews.com