Ο Κος Φαρμάκης και το επιτελείο του στα Καλάβρυτα. Και το μόνο σίγουρο είναι πως τα πήγε περίφημα. Διαθέτει άλλωστε μεγάλη φωτογένεια και η επικοινωνία είναι από τα δυνατότερα σημεία αυτής της Περιφερειακής αρχής. Αρκεί όμως μόνον αυτό;
Η αλήθεια πάντως είναι πως είναι πολύ λίγες ημέρες πριν, που η Πούντας- Καλαβρύτων, έμοιαζε με χείμαρρο και φερτά υλικά απέκλεισαν για ώρες το οδικό δίκτυο, (παρ ολίγον δε, θα θρηνούσαμε και θύματα). Ωστόσο οι απαντήσεις περί ακραίων καιρικών φαινομένων, του Κου αντιπεριφερειάρχη, δεν μας έδωσαν καμία εξήγηση για το που πήγαν τα 4.300.000 € για «Έργα σταθεροποίησης πρανών στον οδικό άξονα Πούντας – Καλαβρύτων» με την απόφαση της 24.04.2018.
Καμία απάντηση στους πολίτες και την Καλαβρυτινή κοινωνία, δεν έδωσε και ο Κος Φαρμάκης, παρόλο που επιχαίρει για την επίσκεψή του στην περιοχή, για το γεγονός πως έχει βαλτώσει το πρόγραμμα για τον εκσυγχρονισμό του Χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων, έργο πνοής για την περιοχή, επίσης ενταγμένο από το 2018 και την προηγούμενη κυβέρνηση και Περιφερειακή αρχή στο Π.Δ.Ε. ( Μάλιστα ακούστηκαν πολλά για το συγκεκριμένο έργο, αφού απέδωσαν την καθυστέρηση πρώτα στο Σ.Τ.Ε και μετά στο γεγονός, πως θα υλοποιούσαν κάτι πολύ μεγαλύτερο από το αρχικό, κάνοντας τρεις νέους αναβατήρες, αντί για δύο που ήταν το αρχικό σχέδιο. Και μάλιστα χάρη στις πιέσεις και στις επωφελείς συμφωνίες, που θα έκλειναν οι αρμόδιοι με τις εταιρείες κατασκευής αναβατήρων χιονοδρομικών κέντρων, (εταιρείες κολοσσούς και θα τους έπιαναν στον ύπνο.) Τα αποτελέσματα γνωστά.
Η καθυστέρηση των διαδικασιών με τις προσφυγές που δέχτηκαν για φωτογραφικό διαγωνισμό από κορυφαία παγκόσμια εταιρεία, μας οδηγούν στο σήμερα, που με τις ανατιμήσεις στα οικοδομικά υλικά, το σίδηρο και τα καύσιμα, έχουν θέσει όλη την υλοποίηση του έργου, σε κίνδυνο μη εκτέλεσης ή ελλιπούς εκτέλεσης.
Να θυμίσουμε επίσης, πως το νέο Διοικητήριο- Δημαρχείο, μπήκε ξανά σε τροχιά υλοποίησης, με την επανένταξη του και την παράταση του προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ» που πέτυχε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με υπουργό εσωτερικών τότε, τον Π. Σκουρλέτη.
Επίσης η 22α Επαρχιακή οδός τμήμα Σκεπαστό – Πλατανιώτισσα, έργο επίσης ενταγμένο από το 2018 και δημοπρατημένο από το 2019 έχει βαλτώσει. Γιατί αλήθεια δεν αξιοποιείται το ποσό της έκπτωσης, σχεδόν 1.000.000 που κερδήθηκε τότε, για την ολοκλήρωση του έργου;
Επίσης κάτι που παρέλειψε ο Κος Περιφερειάρχης από την επίσκεψη του, αφού άλλωστε δεν ζήτησε να συναντήσει κανέναν από τους φορείς, π. χ (Εμπορικό Σύλλογο, Ένωση Ξενοδόχων, Συνεταιρισμό αγροτών κτλ), καθ ότι είχε άλλες προτεραιότητες, είναι ότι εκκρεμούν ακόμα οι αποζημιώσεις των επιχειρήσεων για την περίοδο που έμειναν κλειστές με κρατική εντολή, από τους πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020, του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας 2014-2020.
Και η κριτική που σας γίνεται Κε Περιφερειάρχα, δεν αφορά κανένα καινούργιο έργο γιατί δεν έχουμε τέτοιες προσδοκίες από εσάς, αλλά τα ενταγμένα έργα, που παραλάβατε και δεν δύνασθε ακόμα να φέρεται εις πέρας….
Κλείνοντας να θυμίσουμε στην Περιφερειακή αρχή πως οι πρακτικές, που οι πολιτικοί μαζί με την επίσκεψη τους στην ύπαιθρο, έφερναν και την άσφαλτο στους ώμους, είναι αρκετά παλαιωμένες και δεν αρμόζουν σε νέα πρόσωπα με νέες αντιλήψεις και ιδέες όπως θέλετε να φέρετε εσείς……