Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 11 κομητείες – Οι μετεωρολόγοι συγκρίνουν τη χιονοθύελλα με εκείνη του 2014, όταν έχασαν τη ζωή τους 20 άνθρωποι

Έκτακτη προειδοποίηση για μια από τις πιο φονικές χιονοθύελλες των τελευταίων ετών στη Νέα Υόρκη έχουν εκδώσει οι μετεωρολογικές αρχές.

Οι ισχυρές χιονοπτώσεις που έπληξαν περιοχές της δυτικής πολιτείας της Νέας Υόρκης συνεχίζονται και την Παρασκευή, με τη χιονοθύελλα να απειλεί να προκαλέσει τεράστια προβλήματα.

«Η χιονόπτωση θα οδηγήσει σε σχεδόν μηδενική ορατότητα, δυσκολία έως απόλυτα αδυναμία στις μετακινήσεις, ζημιές στις υποδομές και θα παραλύσει τις περισσότερο πληγείσες κοινότητες. Πολύ ψυχρός αέρας θα συνοδεύει αυτό το γεγονός, με θερμοκρασίες 20 βαθμούς κάτω από τις κανονικές προβλέψεις μέχρι το Σαββατοκύριακο», ανέφερε την Πέμπτη η Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ.

Απευθύνοντας έκκληση για μεγάλη προσοχή από τους κατοίκους το Σαββατοκύριακο, η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Κάθι Χόκουλ, περιέγραψε την καταιγίδα ως ένα «μείζον, σημαντικό» γεγονός χιονόπτωσης που θα μπορούσε να είναι τόσο απειλητικό για τη ζωή όσο η χιονοθύελλα του Νοεμβρίου 2014 που στοίχισε τη ζωή σε 20 ανθρώπους στο Μπάφαλο.

«Αυτό το επίπεδο χιονιού που πέφτει με αυτή την ένταση είναι που δημιουργεί την επικίνδυνη έλλειψη ικανότητας ορατότητας στους δρόμους», είπε η Χόκουλ την Πέμπτη, καθώς κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 11 κομητείες.

Η πιο ισχυρή χιονόπτωση αναμένεται να πλήξει την περιοχή Μπάφαλο, όπου θα αναμένεται χιόνι πάνω από ένα μέτρο, μια πρόβλεψη που δεν έχει αναγγελθεί για περισσότερα από 20 χρόνια.

Πράγματι, δεδομένου του ποσοστού χιονόπτωσης, το Μπάφαλο μπορεί να δει χιόνι ενός μήνα σε λίγες μόνο ώρες. Αν η πρόβλεψη γίνει πραγματικότητα, αυτός θα είναι ο Νοέμβριος με το περισσότερο χιόνι από το 2000.

Πηγή: protothema.gr