Οι πολύ ισχυροί άνεμοι και τα μεγάλα κύματα που «σήκωσαν» στη Βόρεια Καρολίνα, κατέστρεψαν δυο παραλιακά σπίτια την Τρίτη
Οι πολύ ισχυροί άνεμοι που έπνεαν την Τρίτη στη Βόρεια Καρολίνα, στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ και τα μεγάλα κύματα που «σήκωσαν», είχαν σαν συνέπεια να προκληθούν σημαντικές ζημιές σε σπίτια που βρίσκονταν στο παραλιακό μέτωπο της περιοχής.

Οι εικόνες από ένα βίντεο που κυκλοφόρησαν, είναι αποκαλυπτικές και παρουσιάζουν την «τύχη» που είχαν δυο σπίτια, στις νησίδες Outer Banks, όταν έσκασαν πάνω τους τα μανιασμένα κύματα, το ύψος των οποίων έφτανε ως τα 4,5 μέτρα. Το ένα εκ των δυο σπιτιών, που ήταν ακατοίκητο, παρασύρθηκε μέσα στο νερό, όταν οι πάσσαλοι στους οποίους στηριζόταν, έσπασαν, ενώ τοπικοί αξιωματούχοι ανέφεραν πως λίγη ώρα αργότερα, ένα άλλο σπίτι (ακατοίκητο κι αυτό) κατέρρευσε πλήρως.

Σημειώνεται πως οι προειδοποιήσεις για παράκτιες πλημμύρες και μεγάλα κύματα παραμένουν σε ισχύ από την τοπική μετεωρολογική υπηρεσία μέχρι την Πέμπτη.

Τα αρχεία ιδιοκτησίας της Βόρειας Καρολίνας δείχνουν ότι τα σπίτια που κατέρρευσαν, χτίστηκαν το 1980 και το 1985, ενώ πολλές άλλες οικίες κατά μήκος αυτού του τμήματος της παραλίας βρίσκονται εκεί 30 χρόνια ή και περισσότερο.

Πηγή: Protothema.gr