Ο ίδιος ο Πρόεδρος μας, το βράδυ της Τρίτης στην «Αχάια Κλάους», εξήγησε καθαρά τους λόγους της απόφασης του να ηγηθεί του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στην Αχαΐα.

Μια απόφαση που αιφνιδίασε ευχάριστα τους πάντες. Και προσδίδει, πλέον, νέα δυναμική στον συνδυασμό μας.

Η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ψηφοδέλτιο σηματοδοτεί με τον ευκρινέστερο τρόπο την παραταξιακή ενότητα αλλά και το διαρκώς αυξανόμενο εκτόπισμα της Ν.Δ. σε μια περιοχή που οι συσχετισμοί και οι ισορροπίες δεν την ευνοούσαν πάντα. Όμως, πλέον, τα πράγματα αλλάζουν.

Η περιοχή μας, με πολλές και ανεπούλωτες πληγές, στρέφει την πλάτη στον λαϊκισμό, στον πολιτικό καιροσκοπισμό, στις αναχρονιστικές μεθόδους που την έφεραν στο τέλμα και ατενίζει με άλλο αέρα τη μέλλον. Αισιόδοξα, με δύναμη, με αυτοπεποίθηση, με αναγεννημένη ελπίδα, με την στέρεη βεβαιότητα ότι απ’ την 7η Ιουλίου κλείνουμε οριστικά την πόρτα στο χθες και σε όσους ευθύνονται για τα δεινά που το χθες έφερε στη ζωή μας.

Η Νέα Δημοκρατία σπάει την βαριά καθήλωση και προετοιμάζει την χώρα για την «έκρηξη ανάπτυξης» που περιέγραψε την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Πάτρα.

Ο ίδιος, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου, υπογράμμισε και την πολιτική φιλοσοφία που διέπει τη Νέα Δημοκρατία. Την κατά προτεραιότητα αντιμετώπιση των πιο πιεστικών προβλημάτων, είτε με όρους κοινωνίας και ανάπτυξης, είτε με γεωγραφικούς όρους. Στην περίπτωση μας, ισχύουν και τα δύο.  

Και σκύβει πάνω στην Αχαΐα, έμπρακτα και όχι με την ρητορική ελαφρότητα των κενολόγων, για να δείξει ότι απ’ την περιοχή που βουλιάζει περισσότερο στην ανεργία και στην στασιμότητα ξεκινά η πολιτική και αναπτυξιακή αντεπίθεση της αυτοδύναμης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Υπ’ αυτή την έννοια η ομιλία του στον περίβολο της «Αχάια Κλάους» είχε και ιστορικό χαρακτήρα.

Ήταν μια ομιλία που μίλησε στην καρδιά όλων των Αχαιών. Όχι υπό το συναισθηματικό πρίσμα της στιγμής αλλά υπό το πρίσμα της εδραιωμένης σιγουριάς και της εμψύχωσης που εκπέμπει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Η Αχαΐα να γίνει γαλάζια. Όπως τής αξίζει», είπε. Γαλάζια. Δηλαδή στο χρώμα του ουρανού μας.

*Η Αθηνά Τραχήλη είναι πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Αχαΐα.