«Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Να θεσπιστεί ειδική μόνιμη επιτροπή στα πλαίσια του Κοινοβουλίου καταπολέμησης της οπαδικής βίας. Θα την αποδεχθείτε; Ιδού η ρόδος, ιδού και το πήδημα.» 

Κατά τοποθέτησή του στη συνεδρίαση της Διαρκούς Μόνιμης Επιτροπής επί του σ/ν για την οπαδική βία ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Μάρκου ξεκίνησε την εισήγησή του λέγοντας ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο, «που ήρθε πάλι με όρους επικοινωνιακούς, πρόχειρο, με απουσία διαβούλευσης, και δήθεν «νέα» μέτρα» . Ως προς επιμέρους θέματα, του σ/ν, είπε τα ακόλουθα: 

-Καταπολέμηση οπαδικής βίας: «κ. Υπουργέ, πρέπει να το κάνετε επίτηδες. Το πρωί ψηφίσαμε μια Σύμβαση με επιταγές για την πρόληψη της βίας και το απόγευμα εισάγετε νομοσχέδιο, που η ίδια η ύπαρξή του και η φιλοσοφία του δεν προβλέπει τίποτα από αυτά για τα οποία το πρωί δεσμευθήκατε προς τη διεθνή κοινότητα». Ο κ. Μάρκου, τόνισε ότι οι διατάξεις βρίσκονται εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου (ενδεικτικά αναφέρθηκε στην κατάργηση της δυνατότητας επιβολής της κοινωφελούς εργασίας ως ποινής), ότι, θα πρέπει να υπάρξουν προγράμματα εκπαίδευσης στα σχολεία και ευεργετικά προγράμματα σωφρονισμού, ότι ο περιορισμός του αριθμού των λεσχών, δημιουργεί κενό στην εποπτεία των οπαδών και ότι οι νέες προβλέψεις αφήνουν δυνατότητα να παραμείνουν οι ΠΑΕ  ατιμώρητες.

Περαιτέρω, ως προς το θέμα του –εθελοντισμού, εκτίμησε ότι  πρόκειται περί « business as usual, δουλειές με πελατάκια»,  καθώς η Γ.Γ Αθλητισμού θα μπορεί να υπογράφει Μνημόνια ακόμη και με ιδιώτες για την εκπαίδευση των εθελοντικών οργανώσεων ενώ εξέφρασε το φόβο ότι το Μητρώο, που θεσμοθετείται, βρίσκεται εκτός συνταγματικής νομιμότητας. Για το θέμα του -Ηλεκτρονικού Αθλητισμού είπε ότι το 96% όσων ασχολούνται με αυτόν αποτελούν άτομα ηλικίας 18-34 και τόνισε ότι το ηλεκτρονικό παίγνιο δημιουργεί προβλήματα εθισμού, από τα οποία υποφέρουν πολλές ελληνικές οικογένειες και η Κυβέρνηση δίνει τα εργαλεία του εθισμού. Η νομοθέτηση απαιτεί τεράστια προσοχή. 

Τέλος, για τον -εργασιακό αθλητισμό ανέφερε ότι το τοπίο έχει ξεφύγει από τους θεσμικούς φορείς της εργασίας και ότι το έχει οικειοποιηθεί μια ΜΚΟ, τόνισε  ότι ο Υπουργός νομοθετεί φωτογραφικά και συνεχίζει το άθλημα της ποδηγέτησης -ενώσεων και ομοσπονδιών (Ομοσπονδία πάλης, πυγμαχίας, ΣΕΓΑΣ), ενώ «καλή δουλειά» αποτελεί ενδεικτικά και το «εκ νέου στήσιμο» του χρυσοφόρου project της Ολυμπιακής παιδείας.