Τα εκατομμύρια που θα δαπανηθούν για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία θα μπορούσαν να συμπληρώσουν σημαντικά κτιριακά ελλείματα των Πανεπιστημίων, ενώ η επιχειρούμενη από την πίσω πόρτα θεσμοθέτηση των κατηχητικών σχολείων μας οπισθοδρομεί στη 10ετία του `60.

Ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Β Μάρκου μίλησε σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κόμματος κατά τη συζήτηση της κύρωσης του Μνημονίου Κατανόησης αναφορικά με τη συνεργασία στον τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης και της επιστημονικής έρευνας  μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Αφού αναφέρθηκε στα ζητήματα της συμφωνίας, ακολούθως έθιξε με αφορμή το περιστατικό της πτώσης του φοιτητή στο ΑΠΘ  από τον 3ο όροφο λόγω υπερπληρότητας της αίθουσας ενώ παρακολουθούσε το μάθημα του, καθώς και στην επιχειρούμενη από την κ. Κεραμέως και κυρίως τον Δήμαρχο Αθήνας κ. Μπακογιάννη από την πίσω πόρτα των κατηχητικών σχολείων. 

Ο βουλευτής ανέφερε ότι η κρατική χρηματοδότηση για τα Πανεπιστήμια ανέρχεται στα 100 εκατομ. Ευρώ, ενώ για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία στα 30 εκατομ. Ευρώ. Είναι προφανές ότι το τελευταίο ποσό θα συμπλήρωνε πολλές ελλείψεις σε κτιριακές υποδομές και διδακτικό προσωπικό, ενώ , όπως χαρακτηριστικά είπε, η θεσμοθέτηση της θρησκευτικής κατήχησης μας οπισθοδρομεί στη 10ετία του `60.

Το link της ομιλίας εδώ:

https://youtu.be/1cDjaKmCwI8