Ένας Ζαχλωρίτης απόγονος του Ζαχλωρίτη αγωνιστή του 1821 Νικόλαου Καραβίτη εγκαθίσταται στην Αθήνα το 1901 και δημιουργεί την πρώτη και καλύτερη επιχείρηση εμπορίας καφέδων.
Οι συμπατριώτες μας Αδελφοί Ριζόπουλοι εισάγουν τις καλύτερες ποικιλίες καφέ από όλο τον κόσμο και πρώτοι φτιάχνουν το καλύτερο χαρμάνι ελληνικού καφέ .
Σήμερα δε προσφέρουν τους καλύτερους καφέδες νέας γενιάς , εσπρέσσο, φίλτρου κ.λ.π.

Σε κάθε βόλτα μου στην Αθήνα θα περάσω οπωσδήποτε και από την οδό Στέιτ ( Σοφοκλέους – Αιόλου) εκεί στο καφεκοπτείο του Ριζόπουλου .

Νιώθω τη Ζαχλωρού στην καρδιά της Αθήνας.

Ένας Ζαχλωρίτης υπάρχει παντού !!!!!

γράφει ο Άγγελος Μητρόπουλος.

Πρόκειται για ένα από τα πιο παλιά στέκια του καφέ στο κέντρο της Αθήνας, κοντά στην πλατεία Κοτζιά. «Ο αρχαιότερος οίκος καφέδων, ιδρυθείς του 1901» αναγράφεται στην ταµπέλα. Τα τρία είδη ελληνικού καφέ που προσφέρει (ξανθός, σκούρος και µαύρος) αποτελούνται από ένα χαρµάνι από τις καλύτερες ποικιλίες της Βραζιλίας. Γίνεται ανάρπαστος, µαζί µε τον εσπρέσο και τον φίλτρου, παρασκευής της οικογένειας Ριζόπουλου. Στο κατάστηµα θα βρείτε επιπλέον µια ποικιλία από ροφήµατα, γλυκά κουταλιού, λουκούµια, καραµέλες και σοκολατοειδή. www.tovima.gr

Καφεκοπτείο Ριζόπουλου: Στεφ. Στρέιτ 1,

Ο καλύτερος καφές των Αθηνών από το 1901

Καλωσορίσατε στο καφεκοπτείο ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ, το αρχαιότερο καφεκοπτείο της Αθήνας, με έτος ίδρυσης το 1901. Στο καφεκοπτείο μας θα βρείτε τον καλύτερο ελληνικό καφέ της πόλης, από εκλεκτές ποικιλίες και γεύσεις καφέ από την Κεντρική και Νότια Αμερική, την Ασία και την Αφρική.

Από το 1901 φέρνουμε στο φλιτζάνι σας το πλούσιο άρωμα και τη δυνατή γεύση του αρχαιότερου και καλύτερου καφέ των Αθηνών. Συνεχίζοντας μια παράδοση που διαρκεί περισσότερο από 120 χρόνια, προσφέρουμε στους πελάτες μας τις πιο εκλεκτές και απολαυστικές ποικιλίες καφέ.

Καβουρδίζουμε για σας τον καλύτερο ελληνικό καφέ, καφέ φίλτρου, και καφέ εσπρέσσο.
Ο καφές μας είναι διαθέσιμος σε κόκκους ή αλεσμένος, με ή χωρίς καφεΐνη («ντεκαφεϊνέ»).

Ο καλύτερος ελληνικός καφές

Από το 1901 έχουμε γίνει γνωστοί για τον ελληνικό καφέ μας, τον οποίο εξακολουθούμε να παρασκευάζουμε με βάση την παραδοσιακή συνταγή εκείνης της εποχής, η οποία βασίζεται σε εκλεκτά βραζιλιάνικα χαρμάνια της παραδοσιακής συνταγής του παππού Χαράλαμπου και στο σωστό και καλό καβούρδισμα, το οποίο προσδίδει στον ελληνικό μας τη χαρακτηριστική του επίγευση και τον κάνει να ξεχωρίζει.

Ανάλογα με το είδος και τη διάρκεια καβουρδίσματος, ο ελληνικός μας καφές διακρίνεται στον κλασικό («ξανθό»), τον σκούρο και τον μαύρο, για να μπορέσετε να βρείτε ακριβώς τη γεύση που σας ταιριάζει.