Με καλό καιρό θα φύγει ο Σεπτέμβρης και θα μπει ο Οκτώβρης. Ειδικά αύριο, Σάββατο (1/10),  σε πολλές περιοχές το θερμόμετρο θα εκτοξευτεί στους 34 βαθμούς, ενώ κατά τόπους ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει ακόμη και στους 36 βαθμούς, όμως από την Κυριακή θα ξεκινήσει η πτώση της θερμοκρασίας και σύμφωνα με τους μετεωρολόγους αναμένεται να δούμε σε ορισμένες περιοχές ακόμη και 10 βαθμούς χαμηλότερους, σε σχέση με το Σάββατο, με την ψύχρα να μπαίνει στην χώρα από την Τρίτη.

Έτσι από την έντονη ζέστη και την υγρασία, θα οδηγηθούμε σε επικίνδυνους ανέμους και καταιγίδες από την ερχόμενη Δευτέρα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.

Η αλλαγή θα ξεκινήσει μέσα στη νύχτα του Σαββατού προς την Κυριακή και από τα δυτικά και βόρεια με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές και επικίνδυνες καταιγίδες αλλά και τους πολύ ισχυρούς βορειοδυτικούς ανέμους. Μέχρι το τέλος της Κυριακής τα φαινόμενα αυτά θα έχουν επηρεάσεις αρκετές περιοχές από την Πελοπόννησο και πιο βόρεια με ταυτόχρονη βελτίωση του καιρού και από τα δυτικά.

Έτσι λοιπόν τη Δευτέρα θα μας μείνουν κυρίως οι πολύ δυνατοί βοριάδες προς τα ανατολικά και νότια με τον υδράργυρο να επανέρχεται σε πιο συμβατά με την εποχή επίπεδα και κάποιες λίγες βροχές να επιμένουν προς τα ανατολικά και βόρεια.

Πηγή: protothema.gr