Δείτε χάρτες – Εκρηκτικό «κοκτέιλ» λόγω της τέταρτης ημέρας υψηλών θερμοκρασιών που θα συνεχιστούν μέχρι την Τετάρτη

Σε εξέλιξη βρίσκεται το παρατεταμένο κύμα υψηλών θερμοκρασιών με τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία να δείχνουν ότι το κύμα ζέστης θα επιμείνει έως και την Τετάρτη ενώ από τον Δεκαπενταύγουστο θα εμφανίσει τάση σταδιακής υποχώρησης.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η κατανομή των μεγίστων θερμοκρασιών τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας, οι οποίες θα φτάσουν στους 38-39 βαθμούς στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, και θα ξεπεράσουν εκ νέου τους 40 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα.

foto-zesti-1
Επισημαίνεται ότι η αίσθηση δυσφορίας θα είναι αυξημένη σε πολλές περιοχές της χώρας (με εξαίρεση τα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο) και ιδιαίτερα αυξημένη στη Δυτική Ελλάδα.

Το μελτέμι στο Αιγαίο θα πνέει με εντάσεις έως και 8 μποφόρ τοπικά, ενώ στη Δυτική Ελλάδα οι ανατολικοί άνεμοι θα φτάνουν τα 5 μποφόρ.

Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζονται οι περιοχές όπου η ένταση του ανέμου θα ξεπερνά τα 6 μποφόρ, τόσο στο Αιγαίο όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, με τις ριπές ανέμου να ξεπερνούν σε ταχύτητα έως και τα 110χλμ./ώρα σε ανατολική Στερεά, Πελοπόννησο και Δυτικές Κυκλάδες.

meteo.gr – Ο καιρός@meteogr

Πρόγνωση μέγιστης έντασης ανέμων σήμερα Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019 σε Αν. Στερεά, Πελ/νησο και Δυτικές Κυκλάδες. Τοπικά οι ριπές ανέμου θα ξεπερνούν τα 110 km/h. http://www.meteo.gr

Προβολή εικόνας στο Twitter
foto-zesti-3
foto-zesti-2
www.protothema.gr