Ο πρόεδρος της Κοινότητας Σιγουνίου Θόδωρος Σούκας απάντησε στις καταγγελίες για την έλλειψη νερού στο Σιγούνι.

Παράπονα πως δεν υπάρχει νερό στους στάβλους του Σιγουνίου Καλαβρύτων από τις 15 Μαΐου, έκανε κάτοικος της περιοχής καταγγέλλοντας πως εδώ και δυόμιση μήνες παρατηρείται έλλειψη νερού για το πότισμα των ζώων και αναγκάζονται οι κάτοικοι και κτηνοτρόφοι να μεταφέρουν νερό για τα ζώα και τις καλλιέργειές τους με μπιτόνια και μηχανήματα.
Η «Π» έψαξε το θέμα γιατί πάντα υπάρχουν και άλλες απόψεις. Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Θόδωρος Σούκας επιβεβαιώνει πως υπάρχει πρόβλημα με το νερό, αλλά επισημαίνει πως ο καταγγέλλων έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα επιτρεπτά όρια χρήσης νερού: «Το νερό που παίρνουν οι στάβλοι αλλά και το χωριό είναι από γεώτρηση. Λόγω καλοκαιριού, δίνουμε νερό όπου υπάρχει. Εχουμε αποφασίσει να έχει το κάθε σπίτι και ο κάθε στάβλος να παίρνουν συγκεκριμένη ποσότητα νερού για να μπορούμε να λειτουργούμε όλοι. Οσοι θέλουν να χρησιμοποιούν περισσότερο νερό, θα πρέπει να βρουν άλλη λύση. Ειδικά ο συγκεκριμένος που έκανε την καταγγελία, πέρυσι είχε χαλάσει πολλαπλάσια ποσότητα νερού από άλλους. Σήμερα θα προχωρήσουμε σε νέες μετρήσεις των ρολογιών».
Επιπλέον, ο κ. Σούκας εξηγεί πως το πρόβλημα με το νερό είναι γενικό στο Σιγούνι: «Αυτή την περίοδο, λόγω της ξηρασίας, το νερό στη γεώτρηση είναι λίγο. Γι’ αυτό, από την αρχή του καλοκαιριού ζητήσαμε να είναι όλοι προσεκτικοί στην κατανάλωση. Οταν υπάρχουν κάτοικοι που επιλέγουν να σπαταλούν το νερό της γεώτρησης για να ποτίζουν χωράφια, τότε τι να πούμε; Γι’ αυτό θα κάνουμε σήμερα νέες μετρήσεις στα ρολόγια και θα δημοσιοποιήσουμε τα στοιχεία».

Απόστολος Αναστασόπουλος

πηγή:pelop.gr